Eigen trouwkaarten ontwerpen en versturen kan gemakkelijk zelf

door Yvonne
eigen trouwkaarten ontwerpen

Het thema van je bruiloft, daar hebben jullie goed over nagedacht. Dan wil je ook dat alles van de hele trouwerij in die stijl is. Ook de uitnodigingen en bedankkaarten. En het is nog leuker wanneer je ook die helemaal zelf bedacht en ontworpen hebt. Je eigen trouwkaarten ontwerpen is gelukkig nog nooit zo makkelijk geweest. Lees in deze blog alle mogelijkheden met tips voor de juiste teksten en etiquette.

Je eigen trouwkaarten ontwerpen in stijl van je bruiloft

Je eigen trouwkaarten ontwerpen en versturen doe je tegenwoordig heel gemakkelijk zelf met www.kaartje2go.nl. Op de site vind je heel veel voorbeelden die je gemakkelijk aan kunt passen aan het thema van je bruiloft. En wil je het helemaal compleet maken met bijpassende bedankkaartjes en kaartjes om je getuigen en/of bruidsmeisjes te vragen? Ook dat is mogelijk. Zo is je hele bruiloft helemaal in jullie stijl passend bij het thema.

Kaartje2go trouwkaarten

Kies de stijl die bij het thema van jullie bruiloft past

Zodra je op de site van kaartje2go bent, kun je links in de kolom de stijl aanklikken die bij jullie thema van de bruiloft past. Heb je nog geen idee welke stijl je wilt? Je vindt er ook een pagina met heel veel inspiratie voor thema’s en stijlen. Ook is er een overzicht met de trends van dit moment.

Heb je de juiste stijl gevonden? Dan ontwerp je eenvoudig met de tools jullie perfecte trouwuitnodiging. Dit gaat net zo makkelijk als wanneer je een felicitatie of andere kaart verstuurt. Let wel goed op dat je kaart echt perfect is. Als het goed is trouwen jullie maar één keer en dan moet het echt zijn zoals jullie willen. Bestel daarom altijd eerst een proefdruk voordat je alle kaarten definitief besteld. Dan kun je controleren of je de kleur, het lettertype en de afbeeldingen echt leuk vindt. En kijk dan ook direct of de uitlijning op je kaart (evenveel ruimte aan beide kanten van de tekst of foto) gelijk is.

Zelf trouwuitnodiging ontwerpen
Zelf je trouwuitnodiging ontwerpen

Je eigen trouwkaarten ontwerpen met deze tips:

Om ervoor te zorgen dat de uitnodiging voor jullie bruiloft ook qua tekst perfect is, heb ik een paar tips voor jullie:

  1. De naam van de vrouw staat altijd voor de naam van de man. Na de bruiloft vermeld je op officiële documenten altijd eerst zijn naam
  2. Zet de trouwdatum er juist op. Let vooral op het jaartal. Voor je het in de gaten hebt, zet je per ongeluk het jaartal van dit jaar erop terwijl jullie volgend jaar gaan trouwen
  3. Zet duidelijk de locatie en de tijd dat de ceremonie begint op de kaart. Vooral wanneer de ceremonie en het feest op verschillende locaties zijn.
  4. Zet in de uitnodiging of je iemand uitnodigt voor de hele dag en vermeld daarbij hoe laat je ze waar verwacht. Het kan zijn dat je niet iedereen de hele dag uitnodigt. Dan is het handig dat je trouwuitnodigingen met verschillende teksten laat drukken: één voor familie en vrienden die de hele dag mee gaan en één voor alleen genodigden op het feest en/of de ceremonie.
  5. Laat iemand anders de tekst op de proefdruk controleren: vaak zie je zelf niet wat je typefouten zijn of verkeerde spellingen of zinsopbouw. Door de kaart door een derde persoon te laten lezen voorkom je ongemakkelijke tekstuele fouten.

Op de site van kaartje2go vind je nog veel meer tips voor de tekst op de uitnodigingen.

Trouwkaart uitnodiging
Trouwkaart uitnodiging

‘Ik wil je wat vragen kaarten’ voor de bruidsmeisjes en/of getuigen

Hoe leuk is het om jullie bruidsmeisjes en/of getuigen ook in stijl te vragen? Dat kan door speciale ‘ik wil je wat vragen’ kaarten te ontwerpen in de zelfde stijl als de trouwuitnodigingen. Hiermee maak je deze vraag nog net iets specialer en kun je een persoonlijke tekst toevoegen.

Naast deze ‘ik wil je iets vragen’ kun je ook de menu, save the date en veel meer bijpassende kaarten ontwerpen. Leef je uit en maak een hele kaarten set voor je bruiloft!

Bruidsmeisje vragen kaart maken
Je bruidsmeisjes vragen

Bedankkaarten voor na het huwelijk

Ongeveer 6 tot 8 weken na de bruiloft kunnen jullie een bedankkaartje naar de gasten sturen. Natuurlijk ook helemaal in dezelfde stijl als jullie andere kaarten. Wanneer je deze periode aanhoudt, heeft de fotograaf vaak al de eerste foto’s klaar en kun je er een mooie foto van jullie als bruidspaar erop zetten. Zo maak je de kaart extra persoonlijk en heeft iedereen een mooie foto én herinnering aan jullie bijzondere dag.

Bedanktkaart trouwerij maken
Bedankt kaart in dezelfde stijl als de trouwkaart

Willen jullie ook je eigen trouwkaarten ontwerpen?

Ga dan naar de site van kaartje2go en kijk wat er allemaal mogelijk is. Neem hier uitgebreid de tijd voor en begin op tijd zodat je echt de allermooiste kaarten ontwerpt die bij jullie passen! Ik wens jullie alvast veel plezier met de voorbereidingen en een hele mooie trouwdag toe.

PS: zoek je nog een trouwambtenaar met humor, lef en pit? Naast blogger ben ik ook zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker met een enorme guilty pleasure voor alles wat met trouwen te maken heeft. Neem gerust contact met mij op om te kijken of we een klik hebben!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.