Drie voordelen van een camper huren én onze ervaring

door Yvonne
Voordelen van een camper huren bron pixabay

Twijfel jij ook of je een camper gaat huren of toch direct één kopen? In deze blog geef ik je drie voordelen van een camper huren. En ik vertel je onze ervaring met het huren van een camper tijdens onze rondreis in Canada. Weet jij al waar je eerste camperreis naar toe gaat?

Voordelen van een camper huren voor avontuurlijke vakanties

Ben jij van plan om gezellig met je avontuurlijke gezin op vakantie te gaan? Dan is het huren van een camper echt iets voor jullie. Want een campervakantie geeft gezinnen die van avontuur en vrijheid houden een onbeperkte vrijheid waardoor elke vakantie een topvakantie wordt.

Omdat het aanschaffen van een camper niet iets is wat je regelmatig doet en simpelweg ook niet voor iedereen financieel mogelijk is, heeft het huren van een camper echt een aantal voordelen. Jaarlijks zijn er enorm veel mensen die besluiten een aantal weken een camper te huren om er lekker met elkaar op uit te trekken. Omdat het huren allerlei extra voordelen heeft, heb ik de drie grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Waarom een camper huren voordelen heeft

1: Het huren van een camper geeft veel flexibiliteit

Het grote voordeel van het huren van een camper, is dat je op ieder moment dat het jou en je gezin past op vakantie kunt. En dit geldt niet alleen voor gezinnen, ook wanneer je de pensioengerechtigde leeftijd hebt, hoef je met niets of niemand rekening te houden. Ideaal dus voor wanneer je het liefst vaak op vakantie gaat.

Je bent niet alleen flexibel in wanneer je op vakantie gaat, ook de locatie en bestemming van je vakantie is volledig aan jezelf. Stel dat je naar het zuiden van Duitsland wilt, maar je vindt er na een dag of twee niets meer aan, dan rijd je toch gewoon verder naar het zuiden.

Of wissel per vakantie van het type camper. Via Goboony, het online platform voor campers, huur je gemakkelijk een camper die voldoet aan jouw wensen en eisen. Zo kan het dus zijn dat je er in het voorjaar voor kiest om met een eenvoudig camper busje naar de Ardennen te gaan, terwijl je in de zomer 3 weken lang gaat toeren met een luxe camper met airco door Frankrijk, Spanje of Italië.

2: Je kunt de huurcamper testen voordat je gaat kopen

Ben je een aantal keren op vakantie geweest met de camper en wil je zelf een camper aanschaffen? Of twijfel je tussen twee verschillende modellen camper? Dan biedt een camper huren je het voordeel dat je alle tijd hebt om verschillende modellen te testen.

Waar je bij een een proefrit met een auto ‘maar’ een half uur rondrijdt, komt er bij het kopen van een camper net even wat meer bij kijken. Zo is het goed om te testen én te weten hoe het leven in de camper echt is en welke voorzieningen en accessoires je beslist moet hebben. Door de eerste paar vakanties te kiezen voor het huren van een camper, is het maken van een ‘need’ en ‘nice’ to have lijstje stukken makkelijker. En daarmee voorkom je spijt na het kopen van een camper.

Camperreis Canada
Camperreis Canada Niagara Falls

3: Een camper huren kan echt voordeliger zijn

Veel mensen vinden huren vaak weggegooid geld. Dat is tot op zeker hoogte ook zo, maar niet wanneer je jaarlijks maar 3 weken met de camper op vakantie gaat. Je betaalt namelijk niet alleen voor het onderhoud van een eigen camper, maar ook voor zaken zoals belasting en verzekering. Daarnaast heb je ook de jaarlijkse stallingskosten wanneer de camper in het najaar en de winter niet thuis kan staan. Kies je ervoor een camper te huren, dan betaal je in verhouding misschien wel een flink bedrag voor die weken dat je deze gebruikt, maar hoef je je geen zorgen te maken over die andere vaste en onvoorziene kosten.

Het blijft natuurlijk altijd goed om ook de opties tot het kopen van een camper te onderzoeken. Zeker wanneer je van plan bent om bijvoorbeeld wanneer je met pensioen bent, meerdere keren per jaar langere tijd op vakantie te gaan.

Onze ervaring met het huren van een camper

Na jaren kamperen met de caravan hebben wij een prachtige rondreis gemaakt met een gehuurde camper door Canada. Natuurlijk vanuit de wens om dit prachtige land te ontdekken, maar ook om te kijken of het reizen met een camper iets voor ons zou zijn.

En ik kan je zeggen: een eigen camper staat nog altijd op onze wensenlijst. We weten nu écht wat de voordelen van het vakantievieren met een camper zijn: je hebt waar je ook bent altijd alles bij je (handig wanneer je zeiknat geregend bent na een wandeling), je bent snel weer weg wanneer je op een camping staat waar je niet blij van wordt, je kunt lekker vlot doorrijden op de snelweg én je hebt een prachtig uitzicht tijdens het rijden.

camper huren of kopen

Ontdek de wereld tijdens je campervakantie

De lijst met voordelen van het huren van een camper kan ik nog ellenlang aanvullen. Maar ik adviseer om gewoon een vakantie met een gehuurde camper te gaan plannen. Ontdek de wereld, de camper én de enorme vrijheid die deze manier van vakantie vieren geeft!

Wat wordt jouw eerste bestemming met de camper? Ontdek bijvoorbeeld Groningen en Friesland vanuit je camper. Hier op de site vind je genoeg vakantie tips voor noord Nederland om er een top vakantie van te maken.

Overyvonne banner

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.