Cadeau voor een jarige wijnliefhebber: zo maak je het persoonlijk

door Yvonne
cadeau voor een jarige wijnliefhebber

Alweer een jaar om en de wijnliefhebber in je vriendenkring is weer jarig. Wat geef je dit jaar cadeau? Een heerlijke wijn valt altijd in de smaak maar is niet heel persoonlijk. Lees snel verder voor 4 tips om van een fles wijn toch een leuk cadeau te maken.

Geef wijn cadeau, maar dan net even anders

Waarschijnlijk heb je al vaker een fles wijn cadeau gegeven. Dus hoog tijd om het wat origineler aan te pakken. Want er zijn genoeg manieren om van een fles wijn toch een leuk en persoonlijk cadeau te maken. Weg met dat cellofaantje met een krul strik eromheen, maak er echt een persoonlijk cadeau van!

Cadeautips voor een jarige wijnliefhebber

In dit artikel geef ik je 4 handige tips welke wijn je kiest als cadeau , wat voor verpakking echt leuk is en hoe je het cadeau nog verrassender kunt maken. Zo wordt het een cadeau helemaal persoonlijk door jou uitgekozen en samengesteld. Natuurlijk rekening houdend met de wensen en voorkeuren van de jarige wijnliefhebber.

Tip 1: Van welke wijnsoort houdt de jarige?

Om de juiste wijn te kiezen voor iemand als cadeau is het wel belangrijk om de juiste wijnsoort te kiezen. Dus ga tijdens feestjes en andere gelegenheden in gesprek met de wijnliefhebber, praat over wijn, vraag over zijn/haar voorkeuren en noteer dit alvast voor de volgende verjaardag. Zelf ben ik echt een liefhebber van zoete wijnen. Zowel rood, wit als rosé. Dit heb ik ontdekt tijdens een wijnproeverij bij mij thuis.

Cadeautips wijnliefhebber

Tip 2: Verpak de wijn in een houten wijnkist met een persoonlijke tekst

Zoals al eerder geschreven, kun je de wijn in een cellofaantje verpakken of in een papieren wijnzak of tas. Maar een persoonlijke tekst op een originele houten wijnkist is toch veel leuker? Er is tegenwoordig heel veel mogelijk. Zet bijvoorbeeld op de wijnkist een grappige anekdote van jullie beide, of een songtekst waar jullie allebei mooie herinneringen aan hebben. Gewoon ‘gefeliciteerd’ kan natuurlijk ook!

Tip 3: Maak er een wijn- en borrelcadeaupakket van

Er gaan weinig borrelmomenten voorbij, zonder dat er ook iets bij gegeten wordt. Weet je toevallig ook wat de jarige wijnliefhebber zijn favoriete snack of borrelhap is? Voeg dit toe aan de kist met de lekkere wijn. Of kies een snack of borrelhap wat typisch is voor de streek waar jij of de jarige woont. Zo maak je het nog persoonlijker.

wijn cadeau geven tips

Tip 4: Geef wijnaccessoires cadeau bij een fles wijn

Wat ook leuk is om bij een wijnpakket cadeau te geven zijn wijnaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kurkentrekker , wijn opener set of mooie wijnglazen. Zo wordt het echt een compleet cadeau waar de jarige, nadat de fles wijn opgedronken is, nog een blijvende herinnering aan heeft.

Cadeau voor een wijnliefhebber

Het lukt jou ook om een origineel cadeau te geven aan een jarige wijnliefhebber

Wanneer je bovenstaande tips gebruikt om het volgende cadeau te kopen voor de jarige wijnliefhebber, dan weet je dat je echt wat leuks cadeau geeft. Je moet er misschien even wat voorwerk voor doen, subtiel informeren naar de smaakvoorkeur van de wijnliefhebber, maar dan komt het helemaal goed. En het pakket samenstellen, een leuke tekst bedenken en de jarige echt verrassen, dat is altijd leuk!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.