Waarmee kun je een paard wassen? Deze zeep is natuurlijk verzorgend

door Yvonne
waarmee kan je een paard wassen

Ons paard is vies. Geen wonder met dit natte weer. Van oren tot koten, alles onder de blubber. Niet handig wanneer je paard gevoelig is voor mok in de koten zoals die van ons. Dus dan komt de vraag bij mij op: waarmee kan ik mijn paard wassen zonder dat de zeep de huid irriteert of uitdroogt?

Je paard wassen met de juiste producten

Omdat ons paard gevoelig is voor mok in de koten én regelmatig een soort van huiduitslag heeft (waarschijnlijk door cushing), ben ik heel kieskeurig in de producten die ik gebruik voor het wassen en verzorgen van de vacht. Ik wil niet dat het de huid uitdroogt of irriteert. Al snel kom ik dan op natuurlijke verzorgingsproducten uit.

Natuurlijke verzorging voor paarden
Natuurlijke verzorging voor paarden

Natuurlijke verzorgingsproducten voor paarden

Het steeds bekender wordende paardenverzorgings merk PIPPA, verkoopt 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten voor paarden en honden. Voor ons paard heb ik de PIPPA Equestrian Soap getest. Vanwege de gevoelige huid in de koten heb ik gekozen voor de honey & propolis soapbar. Dit is een shampoobar met honing en propolis (natuurlijk product gemaakt door bijen).

Honing zeep voor de gevoelige paardenhuid

Dat honing een herstellende en kalmerende werking heeft voor onze huid weten we al lang. Deze werking heeft honing ook voor de gevoelige paardenhuid. Het werkt herstellend waardoor het helpt tegen een gevoelige, droge en/of rode huid. Ideaal bij kloofjes, ruwe en schrale plekken.

Natuurlijke paardenzeep met honing
Shampoobar met honing en propolis

Zachte, beschermende en voedende zeep bij mok

Mok in de koten is erg vervelend en pijnlijk voor het paard. Ons paard gaat er van stampen, loopt stijver en onrustiger. En goed en soepel lopen is extra belangrijk na de forse pleesblessure die ons paard heeft gehad. Door het gebruik van deze shampoobar met honing kunnen we de benen goed wassen zonder de mok erger te maken. En eenmaal gewassen benen zijn makkelijker te scheren. Door de haren op de benen kort te houden, droogt de huid beter en hiermee voorkomen we (het erger worden van) mok.

Onze ervaring met deze natuurlijke shampoobar voor paarden

Ondanks het huidige eindeloze vieze weer, ben ik toch de benen van ons paard gaan wassen. En dat was met deze shampoobar prima te doen. Ten eerste ruikt de shampoobar met honing en propolis echt lekker. Dat is al een goede start. Eenmaal in gebruik voelt de zeep erg zacht en vriendelijk aan. Je doet de shampoobar in het bijgeleverde zeepzakje, maakt de bar nat en schuimen maar.

De benen worden er echt schoner en frisser van (dat wil al snel met deze blubberige toestanden in het land) en het lijkt de huid niet te irriteren. Ons paard blijft tijdens het wassen rustig staan en de huid wordt niet rood. Deze shampoobar is veelbelovend*!

Ervaring Pippa zeep paarden
Honing shampoobar van Pippa

Ook de manen verzorgen met natuurlijke Detangler spray

Een ‘beauty’ ochtend met ons paard is niet compleet, zonder ook de manen en staart goed te verzorgen. Daarvoor heb ik de Detangler & shine spray van PIPPA gebruikt. En wat ruikt deze lekker! Het is een feestje om de manen en staart hiermee goed te verzorgen. Naast de heerlijke geur, worden de manen en staart er super zacht van. Daardoor kunnen we de haren in deze onstuimige en natte winter eindelijk weer goed borstelen.

Pippa natuurlijke paardenverzorging ervaring
Detangler en Shine spray van Pippa

Waarmee kun je een paard wassen met een gevoelige huid?

Deze vraag daar heb ik door de producten van PIPPA te gebruiken en te testen beantwoord gekregen. De twee producten die ik getest zijn, zijn heel erg fijn om te gebruiken. Zowel voor je paard als voor jezelf. Naast dat de shampoobar de huid van je paard niet irriteert, worden je eigen handen ook heel erg zacht van de zeep. En dat is met al het werk op stal heel erg fijn!

Overyvonne banner

*Gebruik bij de eerste keer de zeep op een klein stukje huid om te testen hoe je pony/paard hierop reageert.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.