Is het betaalbaar om een zwembad in je tuin aan te leggen? Dit bepaalt de prijs

door Yvonne
Betaalbaar zwembad in je tuin

Een echt vast zwembad in de tuin, dat is mijn droom! Maar is een zwembad in je tuin betaalbaar? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb het bedrijf Askoi vijvers en zwembaden uit Groningen om een persoonlijk advies gevraagd.

Een echt zwembad in de tuin: droom of realiteit?

Na uren zoeken op internet werd ik niet veel wijzer wat nou precies de kosten zijn voor een vast zwembad in onze tuin. Er staat veel verschillende informatie en elke tuinsituatie is weer anders. Hoog tijd om echt goed advies te krijgen, een advies dat op onze situatie én wensen gericht is.

Zwembadbouwer uit Groningen: Askoi vijvers en zwembaden

Askoi vijvers en zwembaden uit Doezum is een jong bedrijf met jarenlang ervaring in het aanleggen van vijvers en zwembaden. Eigenaar John de Vries bouwt vijvers en zwembaden met behulp van speciale folie. Dit geeft een strakker resultaat en naden worden blind gelast waardoor deze niet opvallen en voelbaar zijn. En door gebruik te maken van folie voor de binnenkant bekleding, is elke maat en uitvoering van een zwembad mogelijk. Echt maatwerk dus!

Zwembad met trap van folie
Zwembad met trap van folie, mooi strak resultaat

Persoonlijk advies voor een zwembad in onze tuin

Na een mailtje met de vraag om informatie over een zwembad in de tuin, nam Askoi contact op om persoonlijk langs te komen. Kijk, daar hou ik van. Ik was wel direct eerlijk dat we nog echt in de oriënterende fase zitten van mogelijkheden en kosten. Dat was geen enkel probleem en voordat ik het wist, stond ik samen met de zwembadbouwer in onze tuin.

Askoi vijvers en zwembaden uit Groningen
Askoi vijvers en zwembaden uit Groningen

Opties die bij een zwembad in je tuin de prijs bepalen

En wat blijkt: een zwembad uitkiezen, gaat om de juiste keuzes maken. En al die keuzes en opties bepalen het totale prijskaartje. En daarmee kun je dus zelf bepalen of je droom zwembad voor jou betaalbaar én haalbaar is. Een aantal opties die mogelijk zijn en daarmee ook bepalend zijn voor de uiteindelijke prijs van je zwembad zijn onder andere:

  • Waar willen we het zwembad hebben?
  • Hoe groot en diep moet het zwembad zijn?
  • Wat voor afdekking willen we: afdekzeil of overkapping?
  • Willen we een jetstream in het zwembad zodat je kunt blijven zwemmen?
  • Wat voor verwarming en filterinstallatie willen we?
  • Welke randafwerking vinden we mooi en praktisch?
  • En last but not least: wat is ons budget?

Oké, ehm… dit zijn heel wat vragen waar ik nog geen specifiek antwoord op heb. Ik wil gewoon een zwembad in de tuin waar ik zomers heerlijk in kan dobberen, inderdaad tegen de stroom in kan baantjes zwemmen en wat makkelijk in onderhoud is. En het liefst ook een beetje lekker op temperatuur, ook al zwem ik regelmatig in koud water.

Eigen zwembad in je tuin
Eigen zwembad in je tuin met luxe uitstraling
Natuurlijk zwembad in je tuin
Zwembad met natuurlijke uitstraling

Vraag goed advies voor een betaalbaar zwembad in je tuin

Gelukkig adviseert Askoi vanuit hun ervaring met het aanleggen van zwembaden ons in de mogelijkheden, want ik verzuip er bijna in… Geintje natuurlijk, maar door het advies weten we nu wel wat de beste plek is voor het zwembad, dat we er jetstreams in willen voor baantjes zwemmen, dat we daardoor niet een mega groot zwembad nodig hebben én dat we toch wel een overkapping willen waar we ook onder kunnen zwemmen. Allemaal opties die mede de prijs bepalen.

Vast zwembad in je tuin
De plek voor ons toekomstige zwembad!

Wat kost een zwembad in de tuin?

En dan kom je natuurlijk tot slot bij de prijs onderaan de streep. Natuurlijk is het een inschatting want de exacte uitvoering etc. weten we nog niet. Maar dat het haalbaar is, dat weet ik nu wel. De exacte prijs deel ik hier niet want het is zo afhankelijk van je eigen wensen.

Ja, we moeten nog even doorsparen. En omdat we nog verbouwplannen voor ons huis hebben, bijna tot aan de plek waar het zwembad komt, denk ik dat het (helaas) verstandig is om dat eerst te doen. Een groot deel van de tuin gaat dan over de kop. En ik wil echt niet dat mijn droom zwembad in de weg ligt.

Is het betaalbaar om een zwembad in je tuin aan te leggen?

Terug naar de vraag waar deze blog mee begonnen is: is het betaalbaar om een zwembad in je tuin aan te leggen? Na het advies van Askoi blijkt en eigen zwembad in onze tuin betaalbaarder dan verwacht. En daarom kan ik alleen maar zeggen voor alle zwemfans met dezelfde droom: neem contact op met Askoi voor een persoonlijk maatwerk advies. Want dan weet jij of je droom voor een echt zwembad ook echt waarheid kan worden!

Welke droom hoop jij ooit nog te realiseren? Laat het weten in een reactie.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.