Werkt Olaplex echt zo goed? Mijn eerlijke review en ervaring

door Yvonne
Olaplex echt zo goed

Twijfel jij of je Olaplex wilt kopen? Vraag je je af of Olaplex echt zo goed is als ze beweren? Lees dan hier mijn eerlijke review en ervaring. Ik gebruik Olaplex inmiddels ruim 4 jaar en kan je precies vertellen waarom ik het nog steeds gebruik en wat het voor mijn haar doet.

Is Olaplex echt zo goed als ze zeggen?

Laten we beginnen dat ik je twijfels snap over de aanschaf van Olaplex. Die herken ik volledig. Al eerder schreef ik in de blog over mijn eerste ervaring met de behandelingen en shampoo van Olaplex dat ik schrok van de prijs.

Olaplex is zuinig in gebruik en daardoor minder duur dan je denkt

Na de eerste aanschaf ontdekte ik al snel dat het heel zuinig in gebruik is. En daardoor kijk je toch anders tegen de aanschaf prijs aan. Met de shampoo No 4 doe ik een half jaar (2x per week gebruik). Het haarmasker No 8 dat ik één keer per week gebruik, kan bijna driekwart jaar lang mee. En dat red ik niet met goedkopere shampoos en conditioners.

Olaplex shampoo

Mijn ervaring met Olaplex na ruim 4 jaar

Dat ik Olaplex al vier jaar gebruik zegt natuurlijk ook al genoeg. Deze shampoo werkt echt zo goed als ze beloven. En ik kan het weten, want recent heb ik een tijdje geen Olaplex gebruikt. Wat heb ik daar een spijt van!

Doordat ik een tijd een andere shampoo gebruikt heb, is mijn haar weer een stuk dunner, afgebroken bij de punten en futloos. Eindresultaat: er moest een flink stuk van de lengte afgeknipt worden om nog iets van volume te redden. Balen!

Dit doet Olaplex voor mijn dunne en fijne haar

Echt eerlijk waar, mijn futloze bosje haar is zo veel voller en steviger wanneer ik Olaplex gebruik. Nog nooit eerder heb ik mijn haar langer dan mijn schouders kunnen laten groeien. En zo lang was het echt. Maar eigenwijs als ik was, heb ik dus een aantal maanden andere haarproducten gebruikt. Zo’n spijt van. Ik heb veel haaruitval gehad en mijn haar is weer dun en futloos in de punten.

Olaplex mijn ervaring
Zo lang was mijn haar met Olaplex

Deze producten van Olapex gebruik ik

Toen mijn kapper mij deze treurige mededeling gaf, heb ik als de wiedeweerga weer de shampoo No 4 en haarmasker No 8 gekocht. Ook heeft de kapper mijn haar tijdens het verven weer een Olaplex behandeling gegeven. Is mijn haar nu direct weer top? Nee, zo magisch is Olaplex niet.

Zo werkt Olaplex waardoor je haar echt sterker wordt

Herstel naar een vol bos haar heeft tijd nodig. De Olaplex producten zorgen ervoor dat de zwavelverbindingen van het haar weer herstellen. Hierdoor herstellen gebroken verbindingen en wordt je haar sterker en steviger. Ik merk dat doordat het minder snel afbreekt. Daardoor kan het langer groeien en merk ik minder haaruitval. Hierdoor krijg ik uiteindelijk weer een dikker bos haar dat veel meer volume heeft.

Kortom: is Olaplex echt zo goed als ze beweren?

Ja, dat durf ik wel te zeggen. Naast dat mijn haar zoveel steviger is, zorgt het haarmasker No 8 ervoor dat ik mijn haar makkelijker kan borstelen en dat er minder knopen in mij haar zitten. Hierdoor breekt het veel minder tijdens het borstelen en wanneer ik een staart in heb.

Ervaring met Olaplex nummer 8

Twijfel je nog of je wilt beginnen met Olaplex? Niet doen, probeer gewoon wat het voor jouw haar doet. Met de aanschaf van één fles shamppoo kun je een half jaar vooruit. En na dat half jaar merk je echt wel wat het voor je haar doet.

Laat je jouw ervaring weten in een reactie?

Banner overyvonne

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.