Dagje Giethoorn tips voor een echt leuk en origineel dagje uit! *

door Yvonne
Dagje Giethoorn tips.

Heb jij een dagje Giethoorn op de planning staan en ben je opzoek naar tips om er een leuke, relaxte en originele dag van te maken? Lees dan snel verder. Jouw bezoek aan Giethoorn wordt met deze 7 tips echt net even anders, leuker en origineler. Ik zeg: ‘stap aan boord’ en plan je dagje uit!

Dagje Giethoorn tips!

Wanneer je een dagje naar Giethoorn gaat wil je niet belanden in de bootjes file in het centrum van het ‘Venetië van Nederland’ of in dikke rijen door het centrum lopen terwijl je net niets ziet. Maar waar kun je dan wel een bootje huren zonder in de drukte te belanden? En wat is er verder allemaal in Giethoorn te doen? Ik help je graag met deze 7 dagje Giethoorn tips zodat jij van jouw vakantiedag naar Giethoorn echt een mooie dag te maken!

Tip 1: Huur een bootje net buiten Giethoorn

Door een bootje te huren net buiten het centrum van Giethoorn zie je veel meer van de natuur rondom Giethoorn én je kunt lekker doorvaren. Een top locatie voor een bootje huren is de Beulakerweg 55 in Giethoorn. Deze locatie heeft ruim 100 gratis parkeerplaatsen en is dus heel goed bereikbaar met de auto.

Je kunt bij dit bootverhuurbedrijf verschillende soorten sloepen en fluisterbootjes huren. Je krijgt een folder mee met verschillende routes. Afhankelijk van de tijd die je hebt kun je een route uitzoeken. Met de gele route van een uur vaar je door het prachtige natuurgebied zonder het ‘file varen’ in het centrum.

Dagje Giethoorn met tips

TIP 2: Reserveer je bootje vooraf

Ook al huur je een bootje buiten het centrum van Giethoorn, vooraf reserveren is echt aan te raden. Zeker op drukke dagen. Dus ga je in Giethoorn een bootje huren? Reserveer vooraf gemakkelijk online en reserveer de boot die bij jouw gezelschap past en bepaal zelf de duur van je vaarroute!

Tip 3: Regel een picknick tijdens het varen

En wanneer je dan eenmaal lekker aan het varen bent, wil je niet weer van boord! Regel daarom een lekkere picknick voor op de boot. Er zijn genoeg restaurants in Giethoorn waar je lekker kunt eten of waar je een to go kunt halen zodat je nog meer kunt genieten van het varen in Giethoorn.

Tip 4: Doe een avond rondvaart met gids!

Wil je echt rustig varen in Giethoorn en wil je meer te weten komen over deze prachtige en unieke omgeving? Boek dan een rondvaart in de avond. Onder leiding van een gids vaar je over de wateren in en rond Giethoorn terwijl alle andere toeristen al naar huis zijn!

Dagje Giethoorn tips: verrassing van de dag!

Deze rondvaart in de avond was echt de verrassing van de dag. Een mooiere afsluiting van je bezoek aan Giethoorn is er niet. Je leert tijdens de rondvaart onder andere waarom sommige boerderijen een verhoogde schuur hebben en hoe de boeren vroeger geleefd hebben. Maar ook hoe de huidige bewoners hun leven aanpassen aan het water en alle bruggetjes.

Terwijl de zon onder gaat zet de gids de motor van de boot uit en kun jij in alle rust en stilte de zon onder de waterlijn zien verdwijnen…

Avondrondvaart Giethoorn
Sloep voor de avond rondvaart
Water rondom Giethoorn
Zonsondergang op het water

Tip 5: Huur een waterfiets

Heb je nog niet genoeg van het water en wil je je energie kwijt? Eén van de nieuwste activiteiten in Giethoorn is het huren van een waterfiets.

Op een zeer stabiele waterfiets kun je actief door de wateren van Giethoorn ‘fietsen’. Met je gewone kleding aan kun je deze unieke activiteit doen. Liever samen het water op? Dat kan. Geef dit aan bij de verhuur en ze maken een extra zitplaats voor je voorop de waterfiets. Wel even om denken: de kans dat je voorop nat wordt is aanwezig!

Dagje Giethoorn tips: Originele activiteit in Giethoorn.
Waterfietsen in Giethoorn
Originele activiteit in Giethoorn: waterfietsen.

Tip 6: Bezoek een museum of een winkel

Zelf ben ik niet zo van de musea bezoeken. Maar het bezoek aan museum ’t Olde Maat Uus heeft mij enorm verrast. In dit museum leer je alles over de geschiedenis van Giethoorn. Je kunt heerlijk rondstruinen in de oude boerderij waardoor je heel even vergeet dat het 2022 is…

T olde maat uus museum Giethoorn.
Dagje Giethoorn tips: Museum bezoeken Giethoorn
Museum ’t Olde Maat Uus in Giethoorn

Tip 7: Loop een wandelroute door Giethoorn

Wil je actief Giethoorn verkennen? Parkeer je auto bij de Plus supermarkt in Giethoorn en start je wandeling! Met deze 15 kilometer lange wandelroute loop je door heel Giethoorn en kom je op plekjes waar je normaal als toerist niet komt. Is 15 kilometer te ver (of te kort)? Bij de VVV in Giethoorn of online vind je nog veel meer mooie wandelroutes. TIP: bij het Italiaanse restaurant Fratelli kun je bijkomen onder het genot van een heerlijke pizza of pasta!

Varen in Giethoorn
Wandel door het prachtige Giethoorn.

Bonus tip om er een lang weekend van te maken!

Heb je na één dag nog niet genoeg van de mooie omgeving rondom Giethoorn of wil je gewoon nog niet naar huis? Bezoek dan ook het prachtige nabijgelegen dorp Frederiksoord. Dit dorp in onderdeel van de maatschappij van weldadigheid en ligt op nog geen 20 kilometer afstand van Giethoorn.

Je kunt in en rond Frederiksoord prachtig wandelen in het sterrenbos of bezoek de tuinen waar Frederiksoord bekend om is geworden. Of laat je, onder leiding van een gids, rondrijden in een golfkar en leer meer over de bijzondere geschiedenis van deze regio. Want wist jij dat Frederiksoord oorspronkelijk een proefkolonie was voor verpauperde gezinnen?

Frederiksoord geschiedenis tour
Museum Frederiksoord
Verrassend Frederiksoord
Tips voor Frederiskoord

Dagje Giethoorn tips door georganiseerde persreis

*Ik hoop dat ik je met deze dagje Giethoorn tips heb kunnen inspireren voor een heerlijke vakantiedag in Giethoorn. Zelf heb ik bovenstaande activiteiten gedaan tijdens een persreis door Giethoorn georganiseerd door Bloggerbynature en Giethoornvillage. Ik was blij verrast door al deze unieke activiteiten in Giethoorn en Frederiksoord.

Ik wens je een mooie dag in Giethoorn en laat je in een reactie weten hoe je dagje uit was?

UIt de boot stappen Giethoorn
Tip voor het uitstappen uit de boot: ga op de rand zitten. Scheelt de kans op een nat pak!

Meer uit tips voor Noord Nederland

Ben je opzoek naar nog meer leuke uitjes en activiteiten in Noord Nederand? Volg overyvonne dan op facebook en instagram. Ik deel daar regelmatig nog veel meer moois in het Noorden van Nederland.

Of kijk eens rond hier op de site. Zo vind je hier ook tips voor een dagje Workum, de prachtige happen en stappen in Friesland wandelroute en veel meer!

Ga goed voorbereid op pad!

Neem als ‘echte toerist in eigen land’ een rugzak mee op pad. Handig om een extra jas of trui meetenemen want op het water kan het soms best nog fris zijn!

Bol.com links zijn affiliatie links. Zie disclaimer.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.