Wandelen in Bakkeveen: Landgoed de Slotplaats als startpunt

door Yvonne
Wandelen in Bakkeveen

Wandelen in Bakkeveen is kiezen tussen wandelroutes met bos, heide en zandvlaktes. Start je je wandelroute vanaf restaurant de Slotplaats, dan ga je terug in de tijd op dit eeuwenoude landgoed. Na afloop van de wandeling in Bakkeveen is het hier prima uitrusten met wat lekkers als beloning. Dus trek je wandelschoenen en ga op pad!

Wandelen in Bakkeveen vanaf de Slotplaats

Wandelen vanaf landgoed de Slotplaats in Bakkeveen is teruggaan in de tijd. De volledig gerestaureerde slotboerderij van het eeuwenoude landgoed is nu een prachtige restaurant. Vanaf dit culinaire startpunt kun je kiezen uit verschillende wandelroutes over het landgoed. Je auto parkeer je bij de Slotplaats en je hond is welkom. Ook aan de kinderen is gedacht. Bij de Slotplaats is een Oerrr kinderspeelplaats.

Wandelroute Landgoed de Slotplaats

De Slotplaats wandelroute: 6 kilometer

Op een dag met temperaturen onder het vriespunt ben ik gaan wandelen in Bakkeveen. Ik heb gekozen voor de zes kilometer lange wandelroute ‘de Slotplaats’.

De wandeling wordt aangegeven door middel van blauwe paaltjes. Wanneer je de route volgt wandel je door het prachtige oude bos. De dikke beuken zijn eeuwenoud en de pingoruïne is ontstaan in de ijstijd.

Via bruggetjes vervolg je je route en wanneer je goed oplet zie je verschillende dieren die een prima leefomgeving gevonden hebben in dit stukje Friesland.

Winter in Bakkeveen
Bakkeveen in de winter

Wandelroute met de hond

Zoek je een wandelroute met je hond? Ook dan is deze wandelroute in Friesland een aanrader. Je hond is aangelijnd welkom en in het bos is een hondenlosloopgebied.

Nog meer wandelroutes vanaf de Slotplaats

Naast de wandelroute in Bakkeveen van zes kilometer is de Slotplaats ook het startpunt voor twee kortere routes. Wandelroute Ronde van Knoop is 2,5 kilometer en het Pronkrondje van 1,2 kilometer gaat over een stevig zandpad. Daarmee is deze wandelroute in Bakkeveen geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Ben je nog niet uitgewandeld? Steek dan de weg over om via een lange zandreed uit te komen bij de duinen van Bakkeveen.  

Wandelroutes de Slotplaats
Wandelroutes vanaf de Slotplaats
Wandelroutes vanaf de Slotplaats.
Kaart met wandelroutes

Restaurant de Slotplaats

Bij restaurant de Slotplaats kun je na afloop van je wandelroute terecht voor een kop koffie of thee met wat lekkers. Of bestel een picknick voor in de tuin. Heb je echt honger gekregen? Blijf dan lunchen of dineren.

Wandelroute met to go

Zoek je in deze lockdown een wandelroute in Friesland met to go of take away? De Slotplaats biedt veel mogelijkheden. Bij de foodtruck met kampvuur kun je kiezen uit verschillende to go’s en take away’s. Liever thuis nagenieten? Reserveer dan een high tea to go. Kijk voor alle mogelijkheden, waaronder de culinaire boswandeling, op de site of de facebookpagina van de Slotplaats.

Wandelroute in Friesland met to go
To go van de Slotplaats

Nog meer wandelroutes in Friesland

Ben je nog niet uitgewandeld? Dan zijn deze wandelroutes in Friesland ook echt iets voor jou:

Wandelroute in Surhuizum: Deze wandelroute neemt je mee naar zowel Friesland en Groningen. Het startpunt is bij de kerk van Surhuizum om vervolgens via een prachtige lange zandweg een stukje van Groningen te verkennen. Al lopende zie je de toren van de kerk van Surhuizum weer steeds dichterbij komen. Het laatste stuk van deze route is een prachtig lang schelpenpad waar bijna niemand anders komt. Klik hier voor de wandelroute

Wandelen in Eastermar: Het Friese waterdorp Eastermar is een prachtige locatie waar verschillende wandelroutes starten. Deze wandelroutes in Friesland hebben allemaal verrassende uitzichten en off-road wandelpaden dwars door de Friese natuur. Klik hier voor de wandelroute

Goed voorbereid op pad

Outdoor pak voor je kinderen:

Lekkere warme muts: 

Product links in deze blog zijn affiliatie links. Voor meer informatie zie disclaimer. 

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.