De comeback van ABBA: Here we go again!

door Yvonne
Band ABBA

Ineens was er ABBA nieuws met de comeback van ABBA in 2021.  Met twee nieuwe singels en een nieuw album in het vooruitzicht is ABBA terug. De eerste twee ABBA singels zijn al te streamen. Beloven deze twee nieuwe releases veel goeds voor het nog uit te komen album ‘Voyage’?

ABBA muziek

Zowel jong als oud en nog ouder herkennen de typische ABBA Sound. Geen generatie is onbekend met deze Zweedse popgroep. De typische en zeer herkenbare sound heeft ABBA vele hits opgeleverd. Maar sinds 1982 is het stil rondom de band. Tot begin september 2021: de comeback van ABBA is een feit. Met twee nieuwe singels zijn ze weer terug in de muziekwereld. Hoeveel nieuwe nummers gaat ABBA nog uitbrengen?

De comeback van ABBA in 2021

Al langere tijd werd er gespeculeerd over nieuwe muziek van ABBA. Maar het duurde maar en duurde maar. Tot het ineens zover was: de nieuwe muziek van ABBA was een feit. De eerste twee songs kunnen we alvast grijs draaien. Want laten we eerlijk zijn: ze klinken toch gewoon goed?

ABBA kleding
Bron: Pixabay

 ‘I Still have faith in you’

Eén van de nieuwe uitgebrachte singels van ABBA heet ‘I still have faith in you’. Dit nummer gaat over de vriendschap van de ABBA leden. In deze power ballad heeft Anni-Frid Lyngstad de leadzang.

De eerste keer dat ik dit nummer hoorde moest ik echt even doorzetten om te blijven luisteren. Waarom? Geen idee, misschien had ik direct meer ABBA muziek en sound verwacht. Maar als je blijft luisteren kom je weer helemaal in de ABBA vibes.  Nu, na een aantal keren luisteren, zet ik dit nieuwe nummer op vol volume aan een blèr vrolijk mee.

‘Don’t shut me down’

Het tweede nieuwe nummer van ABBA is ‘Don’t shut me down’. In deze ABBA song heeft Agnatha Faltskog de leadzang. Een nummer waarbij wat mij betreft direct het echte ABBA geluid te horen is.

Ik vind dit echt een vrolijk nummer met een gezellige ‘pingel’. Een nummer die ook op vol volume prima te luisteren en mee te zingen is. En toch, ondanks de echte ABBA sound gaat mijn voorkeur uit naar ‘I still have faith in you’.

ABBA Nieuws
Bron Pixabay

Het nieuwe ABBA album Voyage

De nu al twee uitgebrachte nieuwe singels maken mij zeker nieuwsgierig naar het hele nieuwe album van ABBA. Maar voor meer nieuwe ABBA muziek moeten we nog even wachten. Op 5 november komt het hele ABBA album ‘Voyage’ uit. Hoeveel nieuwe nummers van ABBA kunnen we vanaf dan aan ons favorieten lijstje toevoegen? Geen idee, maar tot de release van het nieuwe album van ABBA draai ik met veel plezier de twee nieuwe songs die prima passen tussen al hun eerder uitgebrachte muziek en albums.  Wat mij betreft is de comeback van ABBA een succes.

Wat vind jij? Deel je menig hieronder in een reactie!

Meer muziek inspiratie?

Lees ook waarom ik van muziek met een rauw randje hou!

Wil je het nieuwe ABBA album ‘Voyage’ alvast reserveren? Dat kan bij Bol.com:

*Affiliatie links van Bol.com. Voor meer informatie zie disclaimer

You may also like

2 reacties

Lodi 8 oktober 2021 - 15:22

Ik moet zeggen dat ik de nieuwe nummers nog niet gehoord heb, maar ik ben dol op de oude muziek van ABBA. Toevallig heb ik vorige week de beide Mama Mia films bekeken. Heerlijk, keihard meezingen met alle liedjes. Ik ben benieuwd naar hun nieuwe album.

Beantwoorden
Yvonne 9 oktober 2021 - 12:46

Heerlijk he! Wij draaien ABBA vaak tijdens het klussen. Ideaal. Laat je weten wat je van de nieuwe songs vindt?

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.