Alpaca boerderij Groningen: een verrassend uitje in Opende!

door Yvonne
Alpaca boerderij Groningen

Wil jij een Alpaca boerderij in Groningen bezoeken? Bij Alpaca Groningen in Opende weet je zeker dat je heel veel Alpaca’s kunt knuffelen. Dit prachtige bedrijf op een unieke locatie in het Westerkwartier is één van de grootste Alpaca boerderijen in (Noord) Nederland met meer dan 70 alpaca’s die nieuwsgierig naar je bezoek uitkijken!

Alpaca boerderij Groningen

Sinds een aantal jaren bestaat Alpaca boerderij Groningen in Opende. Een boerderij op een prachtige locatie met genoeg ruimte voor de grote kudde alpaca’s. Terwijl de eigenaren nog druk bezig zijn met het verbouwen en het optimaliseren van hun bedrijf, ben je als bezoeker meer dan welkom om te genieten van de prachtige dieren.

Alpaca boerderij Groningen bezoeken

Rondleiding tussen de alpaca’s

Eerlijk gezegd wist ik tot voor kort niet dat één van de grootste alpaca boerderijen in (Noord) Nederland gewoon hier in Opende te vinden is. Door de gastblog van www.zoekdeboer.nl over de 5 leukste boerderij uitjes in Groningen en Friesland, ontdekte ik de alpaca boerderij. Ik heb direct een afspraak voor een rondleiding gemaakt, want zoiets leuks hier in eigen dorp dat wil ik ontdekken!

Passie voor de alpaca’s

Terwijl ik midden tussen de alpaca kudde sta en één van de alpaca’s op haar hoofd kriebel (wat is de wol zacht!) vertelt eigenaresse Katerina Turksema vol trots en passie over haar eigenwijze, lieve en bijzondere alpaca’s:

Onze liefde voor de Alpaca’s is het belangrijkste in ons bedrijf. Dat delen we graag met onze bezoekers!

Ook vertelt ze dat ze naast het openstellen van de boerderij voor bezoekers, druk bezig zijn met de fok van de alpaca’s. Het doel is een gezonde en sterke kudde te krijgen. Daarbij zijn de bouw en goede wol kwaliteit belangrijk. De wol van de alpaca’s is van een uitzonderlijke kwaliteit en sterker en lichter dan schapenwol.

High tea met alpaca's in Groningen.
Nieuwsgierige en lieve alpaca’s

Wat kun je op de Alpaca boerderij in Groningen doen?

De eigenaren de alpaca boerderij in Opende zijn vanuit hun eigen liefde en passie voor deze bijzondere dieren begonnen met hun bedrijf. Omdat ze dat graag delen met anderen kun je verschillende activiteiten boeken om bij de alpaca’s op bezoek te gaan.

Rondleiding

Wil je meer weten over de alpaca’s en de boerderij? Plan dan een rondleiding om kennis te maken met deze unieke dieren. Terwijl Katerina je uitgebreid alles verteld, komen de alpaca’s bij jou om kennis te maken. Nieuwsgierig en rustig komen ze naar je toe. En dat is dan ook precies wat er gebeurt terwijl je tussen de kudde staat: je wordt rustig. De elegantie waarmee de dieren rondlopen en de nieuwsgierige blik in hun ogen maken dat je ademhaling vertraagd en je schouders naar beneden zakken…

High Tea of picknick tussen Alpaca’s

Wil je langer genieten van de alpaca’s? Reserveer dan een picknick of high tea. Het heerlijke eten wordt volledig verzorgd door Katerina zelf. Is het slecht weer? Geen probleem. In de schuur is een gezellige plek gecreëerd met picknick tafel zodat je ook met regen gewoon een top uitje hebt!

Kleding en dekbedden van Alpacawol

Kun je maar niet genoeg krijgen van de zachte wol van de alpaca’s? Koop dan kleding of een dekbed van alpacawol. De wol is hypoallergeen en super licht. Vraag de eigenaren naar de mogelijkheden.

Alpaca Groningen
Alpaca Groningen

Plan je bezoek aan de Alpaca boerderij Groningen

Voor alle bovenstaande activiteiten moet je vooraf een afspraak maken. Dat kan op via site van de alpaca boerderij: www.alpaca-groningen.nl Op de site vind je ook het adres en meer informatie. Want wist je bijvoorbeeld dat er maar twee type’s alpaca’s zijn en dat ze vaak als huisdier gehouden worden?

Neem gerust contact op met de eigenaren om te vragen naar de mogelijkheden om jouw bezoek aan de alpaca boerderij zo leuk mogelijk te maken!

Meer leuke uitjes in Groningen

Naast een bezoek aan de alpaca’s kun je in de regio Westerkwartier in Groningen nog veel meer leuks doen:

Wandelroute over trilveen

De Doezuumerstruun wandelroute gaat over over trilveen en door het moeras. Een prachtige route van 9 kilometer die je echt doet verbazen!

Bezoek een streekmarkt

In de zomer zijn er in de regio volop streekmarkten met de lekkerste producten. Bijvoorbeeld de Streekproductenmarkt Nienoord in Leek. Elke eerste zaterdag van de maand vind je daar de lekkerste lokale producten.

Wil je alvast genieten van de mooie alpaca’s voordat je de boerderij gaat bezoeken? Met dit prachtige foto boek kom je helemaal in de stemming!

You may also like

2 reacties

Handige Tips 24 mei 2022 - 12:16

Wat leuk dat je dit deelt! Binnenkort moet ik in Groningen zijn. Een ding is zeker, dit ga ik bezoeken. Geweldig, mijn zoontje zal hier ook van gaan genieten!

Beantwoorden
Yvonne 30 mei 2022 - 14:20

Leuk om te horen. En het de boerderij is zeker een bezoek waard. Fijne dag alvast!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.