Volg deze aromatherapie cursus thuis én leer ontspannen meer

door Yvonne
Aromatherapie cursus thuis

Wil je meer leren over etherische oliën en hun werking? Of wil je zelf jouw ideale olie samenstellen die past bij jouw gemoedstoestand, klachten en persoonlijke behoefte? Met de aromatherapie cursus thuis van Pure by Me leer je echt de basis van aromatherapie. Voor je het weet stel jezelf jouw ideale essentiële olie samen.

Aromatherapie cursus thuis volgen

Wat je reden ook is om meer te leren over etherische (essentiële) oliën, Pure By Me heeft een online aromatherapie cursus ontwikkeld die je gemakkelijk thuis kunt volgen. Gewoon heerlijk ontspannen op je eigen tempo. Met het volgen van de online cursus aromatherapie leer je de basiskennis over etherische oliën en kun je deze zelf toepassen.

online cursus aromatherapie
online cursus aromatherapie.

Wat leer je tijdens de basiscursus aromatherapie?

Zoals de titel van de cursus al doet vermoeden, leer je vooral basiskennis over het toepassen van etherische oliën. Want weet jij hoe de werking van een olie precies is? En wanneer je welke olie het beste toe kunt passen? Nee? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Naast de basiskennis leer je ook een samengestelde olie maken die bestaat uit meerdere geuren.

Leer je eigen oliën maken die passen bij elk moment

Omdat de geur van olie op je emotionele brein werkt, is niet één standaard geur altijd passend bij jou. Je leert in deze basiscursus welk effect de verschillende geurtypes op je emoties hebben. Ook leer je welke oliën samen een goede combinatie zijn die elkaar versterken. Omdat je niet zomaar wat druppels zonder de juiste verhouding bij elkaar kunt mixen, leer je in de cursus ook de basis principe van een geuropbouw. Zo stel jij de ideale olie samen voor elk moment.

basiscursus aromatherapie
Benodigdheden basiscursus aromatherapie

Dit heb ik geleerd tijdens de cursus aromatherapie

Zelf heb ik veel geleerd van deze basiscursus aromatherapie. zo kan ik nu uitleggen waarom geur van invloed is op je emotionele brein en weet ik welk geurtype ik wanneer toe kan passen. Je leert met de cursus hoe je weet welke geur op dat moment goed voor je is. (Daar is een speciaal ’trucje’ voor). Ik verklap dat hier niet, daarvoor moet je echt de cursus volgen.

Zo pas ik aromatherapie toe na de basiscursus

Naast kennis van oliën, leer je ook oliën toepassen in verschillende vormen. Dit maakt de cursus heel erg praktisch. Je leert onder andere geurrollers maken met je eigen blend. Door d cursus heb ik voor tijdens mijn werk een roller gemaakt met pepermunt, sinaasappel en lavendel. Op dagen dat ik veel vergaderingen heb, is het heerlijk om dit op mijn hoofd en polsen te rollen. Het werkt verhelderend en verfrissend. Daarnaast neemt mijn hoofdpijn af.

Ook heb ik een heerlijke ‘happy’ geurroller gemaakt. Hierin zit citroen, palmarosa, lavendel en tea-trea olie. Deze rol ik elke ochtend op mijn polsen. Een heerlijk vrolijk begin van de dag.

Als derde toepassing druppel ik bij een thuiswerkdag, de olie geur waar ik behoefte aan heb op een oliegeursteen bij mijn computer. Zo ruik ik de hele dag die geur waar ik blij van wordt. Dat helpt mij minder stressvol te werken.

Etherische olie tegen stress
Etherische olie tegen stress

Is de aromatherapie cursus thuis makkelijk te volgen?

De online aromatherapie cursus voor thuis is prima te volgen en zeker niet moeilijk. Vergis je echter niet in de tijd die nodig is om de hele cursus te volgen. Pure by ME heeft mij echt verrast met de totale inhoud van de cursus. Je bent er zo een aantal uren zoet mee. (Heerlijke me-time!) Gelukkig kun je de online aromatherapie cursus gemakkelijk op eigen tempo doen. Je kunt elke keer eenvoudig verder gaan waar je de vorige keer gebleven bent.

Wat kun je allemaal doen met aromatherapie?

Nadat je de basiscursus gevolgd hebt, zijn de mogelijkheden oneindig. Omdat je weet hoe je oliën toe kunt passen, kun je ook echt alles uit deze manier van zelfzorg halen. Maak bijvoorbeeld een roller voor verschillende momenten op een dag. Of maak een geurspray waarmee je direct een heerlijke geur rond sprayt waar jij behoefte aan hebt.

En niet alleen de manieren van toepassen zijn oneindig. Door de mogelijkheid van het maken van geur mixen is niets onmogelijk. Pas je favoriete geur aan aan het jaargetijde of een gebeurtenis. Kortom, leef jezelf helemaal uit met het toepassen van etherische oliën en zorg daarmee extra goed voor jezelf. Je verdient het!

Ik ben wel benieuwd: maak jij al gebruik van etherische oliën? Wat is jouw favoriete geur en hoe pas jij die toe? Laat het weten in een reactie.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.