Moed, Durf en Passie

door Yvonne

Een fysieke winkel beginnen, in deze tijd van internet verkoop, online bestellen en leeglopende winkelstraten. Daar is moed, durf en passie voor nodig. En laat ik dat alles het afgelopen jaar bij Harm de Boer van fietsenwinkel: E-BIKE FYTS specialist in Surhuisterveen hebben gezien.

Ruim een jaar geleden kocht hij het pand van voormalig tweewielerzaak v/d Hoek in Surhuisterveen om daar zijn droom: een eigen fietsenwinkel gespecialiseerd in de E-Bike, te verwezenlijken. Regelmatig ben ik bij hem langs gegaan om de verbouwing te volgen en heb ik hem leren kennen als een echte fietsspecialist die verstand van zaken heeft en klanten graag opweg helpt op een passende nieuwe of gerepareerde fiets, waarbij service het uitgangspunt is. Dit alles doet hij samen met zijn team van medewerkers die nauw betrokken zijn bij de zaak. 

Want tegen alle verwachtingen in van de huidige tijd, weten de mensen de weg naar deze fysieke winkel goed te vinden

Elke keer wanneer ik in de winkel kwam was hij rustig aanwezig, maar ondertussen druk aan het klussen, fietsen repareren of een praatje aan het maken met één van de vele klanten. Want tegen alle verwachtingen in van de huidige tijd, weten de mensen de weg naar deze fysieke winkel goed te vinden. De klanten hebben zich duidelijk niet laten tegenouden door de afvalcontainers op de stoep, afgeplakte ramen, uitgebikte vloeren, dicht getimmerde deuren en stoffige fietsen. Want eerlijk is eerlijk, sommige momenten waande je je meer op een bouwplaats dan in een fietsenwinkel: zonder enige aankondiging is de deur van de werkplaats verplaatst, was de vloer verdwenen en was een veiligheidspakket met stofkap, bril en helm voor elke klant geen overbodige luxe.

Wanneer je bij E-BIKE FYTS specialist de winkel binnenkomt zie je het vertrouwde personeel in de nieuwe werkplaats, achter in de winkel

En nu, na ruim een jaar klussen, vele meters leidingdraad, liters verf, kruiwagens met beton en heel veel geduld, is de verbouwing klaar en de winkel officieel geopend. Wanneer je bij de E-BIKE FYTS specialist binnenkomt zie je het vertrouwde personeel in hun nieuwe werkplaats, achterin de winkel. In het voorste gedeelte staan rijen met gewone fietsen, elektrische fietsen, rekken met tassen, zadels en andere accessoires opgesteld. Door de winkel aan te kleden met zaken waar alleen een vrouw met passie voor gezelligheid zich druk om kan maken, voel je je meer dan welkom.  

Harm kan zich vanaf nu volledig richten op zijn zaak, klanten te woord staan en samen met zijn medewerkers ervoor zorgen dat de klant weer vele kilometers, met plezier, kan fietsen. Want hoe sfeervol de winkel ook is, de natuur buiten roept om met je fiets op pad te gaan. Oké, je nieuwe fiets kan nog onder wat laatste stofwolken van de verbouwing zitten, maar wanneer je een beetje doortrapt en wat wind mee hebt, waait het er wel af. Ik hoop van harte dat Harm samen met zijn medewerkers, wind mee zal hebben met zijn nieuwe zaak. Nee, ik hoop het niet, ik weet het zeker. In deze zaak zit toekomst, hier is de klant nog koning en krijg je net dat beetje meer waardoor je met veel plezier, misschien met wat elektrische ondersteuning, weer vele kilometers de pedalen rond trapt!  

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.