Ik sta in de flair! Hoe heb ik dat nou geregeld?

door Yvonne
in de flair

Deze week sta ik paginavullend in de Flair. Samen met een vriendin. Hoe ik dat geregeld heb is één van de meest gestelde vragen. In deze blog het antwoord.

Iets anders dan anders

Iets anders doen, ik hou ervan! In een tijdschrift staan is ook zoiets. Dus hup, op mijn ‘bucketlist’! En van die lijst heb ik al vaker iets gerealiseerd. Zo heb ik ooit mee gedaan aan een miss verkiezing en heb ik een tijd ingeschreven gestaan bij een modellen bureau. Onder andere voor Eneco energie heb ik een opdracht gedaan als model voor een huis aan huis folder. Grote kans dus dat ik met mijn gezicht al eens bij jou op de deurmat heb gelegen… 

En als er dan iets op mijn ‘bucketlist’ staat, dan wil ik dat ook wel realiseren. Dus zocht ik uit hoe je in een tijdschrift komt met een interview.

Miss verkiezing
Miss verkiezing

Oproepen van journalisten

Via facebook ben ik daarvoor lid geworden van de groep RUM. De afkorting van Roept U Maar. Op deze pagina plaatsen journalisten van onder andere tijdschriften en TV programma’s oproepen voor kandidaten of interviews. De oproep voor de Flair was een vraag over vriendschap. Via de mail heb ik hierop gereageerd.

Flair Logo

Uitgekozen worden

Wanneer je reageert op een oproep is het niet zeker dat je uitgekozen wordt. Ik heb vaker gereageerd zonder reactie terug te krijgen. Maar deze keer sprak mijn verhaal de journalist wel aan. Ze mailde mij enthousiast terug met nog een aantal verdiepende vragen. Deze informatie heeft ze besproken in een redactie vergadering en we zijn door deze ‘keuring’ gekomen.

Het interview

Enigszins verbaas waren mijn vriendin en ik wel. Want ergens verwacht je toch niet dat je verhaal bijzonder genoeg is. Kort na de mail met bevestiging dat wij één van de drie uitgekozenen waren, werd ik telefonisch geïnterviewd. Daarna volgde nog een aantal mails heen en weer of alles wel juist beschreven stond. En dat is fijn. Je hebt hierdoor genoeg inspraak om je goed te voelen bij het verhaal dat geplaatst wordt.

De fotoshoot

De foto voor bij het artikel is gemaakt in een studio in Wormerveer: ‘De Celeb’ studio. Kijk, die naam is al goed…

Voor de foto moesten we drie setjes kleding uit eigen kast meenemen. Ter inspiratie kregen we vooraf een moodboard toegestuurd. Niet echt kleuren die we in onze kast hadden. Dus ben ik nog maar snel de winkels ingedoken. Maar ook dat hielp niet echt. Tot ik bij de Takko een blouse, perfect passend bij het ‘palet’ vond. Voor een prikkie. En die blouse, daar sta ik mee op de foto.

Fotostudio Celeb Wormerveer
De studio
Moadboard fotoshoot
Moodboard

Haar en make up  

Ons haar moesten we zelf doen. De make-up werd verzorgd. Maar goed ook. Mijn haar doen lukt wel. Zo blij met de perfecte krultang om mijn steile bosje wat volume te geven. Maar make-up is een ander ding. Ik gebruik normaal niet meer dan wat poeder en mascara. Gelukkig werd daar prima rekening mee gehouden. Een natuurlijke make-up was het eindresultaat.  

Make up
Resultaat
Foto samen

Klikken en lachen

Na het omkleden was het tijd voor de foto’s. En dat is best vreemd. Ineens moest je spontaan veel lol en plezier uitstralen. Maar na de eerste onwennige seconden, was dat over. We hebben zo heerlijk gelachen met ons tweeën. Zo erg dat ik bijna de slappe lach kreeg. En dat is dan net weer iets te veel lachen…

Binnen een kwartier waren de foto’s gemaakt. En dan zie je op het scherm van de fotograaf toch ineens zo’n tijdschriften foto. Heel vreemd. Waar we vooraf best onzeker waren, was het resultaat meer dan tijdschrift waardig.  

De Foto
De foto!

Vriendschap staat centraal

Wat was dit super leuk om te doen. Niet alleen omdat het op mijn bucketlist stond. Nee, dit interview heeft veel meer waarde. Namelijk de waarde van vriendschap. Want zonder vriendschap is het leven een stuk minder kleurrijk!

Het artikel in de flair
Het eindresultaat!

PS: zou je dit bericht willen liken op facebook of instagram? Of wil je een reactie achterlaten onder deze blog? Ik vind het namelijk leuk om te weten wie mijn lezers zijn. Liefs Yvonne

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.