Jubileumconcert Crescendo Opende: ‘Music was my first love’

door Yvonne
Crescendo Opende

Bicycle showband Crescendo uit Opende vierde afgelopen vrijdag hun 100 jarige bestaan met een jubileumconcert in het Baron theater. Een prachtig concert waarbij jong en oud muziek uit een eeuw lang muziekgeschiedenis speelden en waarbij uitgebreid stilgestaan werd bij de geschiedenis, het heden en de toekomst van dit unieke korps!

Crescendo uit Opende: daar zit muziek in!

Dat Bicycle Showband Crescendo uit Opende muzikaal tot veel in staat is dat weten we inmiddels. Maar wanneer de hele geschiedenis van dit unieke korps in een anderhalf uur durend concert samenkomt, dan ben je als bezoeker echt wel onder de indruk.

Uitgebreide geschiedenis van de showband

Want naast heel veel mooie muzikale momenten, was er deze avond ook uitgebreid aandacht voor het verleden. Zo was er onder andere een opsomming van alle landen waar ze opgetreden hebben, werden alle voormalige en huidige dirigenten opgenoemd en werd er stilgestaan bij de avonturen tijdens alle busreizen.

Ook werden er tijdens het concert foto’s en film materiaal afgespeeld op het scherm boven het podium. Deze beelden zijn een mooie herinnering aan een prachtig muzikaal verleden.

Crescendo uit Opende
Showband Crescendo Opende

De jeugd heeft de toekomst!

Naast uitgebreid aandacht voor het verleden, was er ook aandacht voor de toekomst van Crescendo met een optreden van het jeugdcorps. De jeugdleden stelden zich allemaal via een korte video voor. En waar menig kind droomt om later politievrouw, brandweerman of helikopterpiloot te worden, droomt de jeugd van Crescendo vooral van een toekomst bij het grote korps. Het samen op reis gaan en muziek maken is hun grote droom!

Het optreden van het jeugdcorps was indrukwekkend. Ze speelden een mooie medley van nummers uit de jaren 60 en 70. Het publiek zong en klapten vrolijk mee op onder andere de nummers ‘Tulpen uit Amsterdam’ en ‘Land of hope and Glory’.

Jeugdcorps Crescendo Opende

Terug in de tijd met Crescendo

Niet alleen de jeugd deed de jaren 70 eer aan. De hele aankleding van het Barontheater was geïnspireerd op deze kleurrijke en muzikale jaren. Ook de leden van het volwassen korps droegen allemaal een jaren 70 outfit van kledingverhuurbedrijf Eringa uit Opende. Waarom de jaren 70? Deze jaren zitten precies op de helft van het honderdjarig bestaan van Crescendo.

Een eeuwlang muzikale geschiedenis van een korps dat ‘gewoon begon’ en uiteindelijk op de fiets uitzonderlijk werd!

Crescendo uit Opende laat iedereen swingen

Met een gast optreden van oud lid Folkert Hans Tolsma werd het feest compleet. Samen met Folkert Hans liet Crescendo zien dat ze ook zonder fiets een prima muzikaal feestje kunnen bouwen! Na afloop gaf het publiek een staande ovatie en vroegen uiteraard om een toegift die gegeven werd.

Jubileumconcert Crescendo Opende

Met dit jubileumconcert komt er bijna een einde aan het feestjaar van Crescendo. Een jaar dat begon met de uitreiking van de koninklijke erepenning, gevolgd door het galaconcert van de Bereden wapens in de Veste en nu het eigen jubileumconcert. Als afsluiting stond er de dag na het concert nog een reünie gepland.

Al met al was het voor iedereen een muzikaal feestweekend waarbij de liefde voor muziek centraal stond. Een liefde voor muziek dat groot genoeg is om Crescendo de komende jaren muzikale toekomst te geven, daar is geen twijfel over mogelijk!

‘Music was my first love, and it will be my last’

Het concert helaas gemist? Binnenkort is het concert terug te zien op het youtube kanaal van Crescendo:

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten en meer in en rond Opende? Volg Overyvonne dan op facebook of instagram.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.