Puur natuurlijke gezichtsreiniger: de Konjac spons.

door Yvonne
puur natuurlijke gezichtstreiniger

Een puur natuurlijk gezichtsreiniger dat bestaat uit 100%  natuurlijke materialen. Klinkt te mooi om waar te zijn. Biostijl  heeft mij gevraagd de 100% natuurlijke Konjac spons te testen. Ik ben de uitdaging aan gegaan.

Amorphophallus Konjac plant

puur natuurlijke gezichtsreiniging

De Konjac spons is gemaakt van de plantenwortels van de Amorphophallus Konjac plant. Deze plant wordt ook gebruikt als voedsel en staat bekend om zijn genezende en afslankende eigenschappen. Alleen de spons is voldoende om je gezicht te reinigen. Reinigingsproducten kun je erbij gebruiken, maar is niet nodig.

Gebruiksaanwijzing

Zelf ben ik groot voorstander van eenvoudig te gebruiken producten. Geen poespas. Bij het lezen van de gebruiksaanwijzing van deze spons heb ik even getwijfeld.. Voor gebruik is het namelijk belangrijk om de konjac spons een paar minuten in warm water te weken. Ik zie mijzelf al in de douche staan zonder voorgeweekte spons. In de praktijk blijkt dit absoluut mee te vallen.

Voor ik ga douchen leg ik de spons in een bakje met water en zet deze in de douche. Tegen de tijd dat ik mij omgekleed heb is de spons lekker zacht. De spons voelt super zacht aan. De geur is even wennen. Maar na een paar keer gebruiken is de geur verdwenen. Met zachte ronddraaiende bewegingen reinig je je huid.

Na gebruik spoel je de spons uit en hang je hem aan het touwtje op te drogen. De spons kun je twee tot drie maanden gebruiken. Nadien gooi je hem gewoon in de GFT bak. Zero waste dus!

Mijn ervaring na drie weken

puur natuurlijke gezichtsreiniging Konjac spons
Handige vorm

Tijdens het schrijven van deze blog heb ik de spons drie weken gebruikt. De konjac spons ziet er nog goed uit. Een aantal keer ben ik hem inderdaad vergeten mee te nemen in de douche.

Tot nu toe ben ik tevreden. Wel heb ik de hoop dat bij langer gebruik mijn poriën nog wat zullen verkleinen. De beschrijving van deze puur natuurlijke gezichtsreiniger belooft het wel. Ik heb dus nog goede hoop.

In de afgelopen drie weken heb ik verder geen gezichtsreiniger meer gebruikt. Mijn huid voelt prima aan. Zeker in combinatie met de anti-age serum van Biostijl die ik na het reinigen gebruik blijft mijn huid zacht en soepel.

Ben je opzoek naar een zero waste puur natuurlijke gezichtsreiniger? De Konjac spons kun je hier bestellen. Absoluut de moeite waard!

Lees alles over Biostijl in mijn blog : Natuurlijke cosmetica van Biostijl

Konjacspons: 100% natuurlijk- is vegetarisch en veganistisch- is proefdiervrij- bevat geen kunstmatige kleurstoffen- bevat geen toevoegingen – is biologisch afbreekbaar- kan gewoon bij het gft afval. Bron Biostijl

You may also like

Reageren op deze blog

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.