Shiatsu massage in Friesland bij Bergsma in Augustinusga, mijn ervaring

door Yvonne
Shiatsu massage in Friesland

Shiatsu massage, twijfel jij of dit iets voor je is of ben je opzoek naar een shiatsu therapeut in Friesland? Lees dan snel verder. In deze blog vertel ik je mijn ervaring bij Bergsma massagetherapie in Augustinusga. En ik kan je nu alvast verklappen: als je eenmaal bij haar op de massagetafel gelegen hebt, wil je vaker terugkomen!

Bergsma Shiatsu massage in Augustinusga

Met mijn ‘chronische’ nek- en schouder klachten was ik al een tijd opzoek naar iets wat echt langduriger helpt tegen de pijn. Al vaker kreeg ik de tip om shiatsu massage te proberen. Na wat research op internet over shiatsu therapie was ik om. Dus tijd om opzoek te gaan naar een praktijk voor shiatsu massage in Friesland. En wat blijkt: in Augustinusga (Gemeente Achtkarspelen) bij Bergsma massagetherapie kun je kiezen uit heel veel verschillende soorten massagevormen, waaronder shiatsu.

Bergsma massagetherapie
Bergsma massagetherapie

Mijn eerste ervaring met shiatsu therapie

Bij mijn eerste bezoek was ik direct onder de indruk van de salon. Eigenaresse Anita Bergsma heeft in haar prachtig verbouwde schoolmeester huis een prachtige ruimte gemaakt die rust uitstraalt en knus aanvoelt. Een echte ruimte om heerlijk te ontspannen.

En dat ontspannen lukt mij direct. Al na de eerste 10 minuten shiatsu massage vernam ik dat mijn lichaam en mijn hoofd ‘uit’ gingen. Waar ik normaal altijd aan blijf staan, zakte ik vrij snel in een heerlijke ontspanning. Ondanks dat Anita een paar echt pijnlijke spierknopen vakkundig weg masseert is deze manier van massagetherapie echt prettig. Niet pijnlijk, maar pure ontspanning.

Bergsma massage Augustinusga
Anita Bergsma massage Augustinusga

De kracht van shiatsu therapie

En dat is precies de kracht van shiatsu therapie. In tegenstelling tot andere massagevormen waarbij de spier (hard) getriggerd wordt, is shiatsu echt bedoeld om vanuit ontspanning spieren weer tot rust te laten komen. Shiatsu massage gaat uit van de Oosterse denkwijze waarbij het helende vermogen van het lichaam zelf voorop staat. Je mentaal-emotionele balans is bepalend voor je lichamelijke conditie. Je lichaam en de geest worden gezien als één geheel.

Dit doet shiatsu massage met je lichaam

Een shiatsu therapeut gebruikt voornamelijk zijn/haar duimen, vingers en handpalmen om druk uit te oefenen op het lichaam. Doel hiervan is interne stoornissen te corrigeren zonder pijn. Door de druk worden energiebanen en acupunten gestimuleerd waardoor het energiesysteem van het lichaam en de geest kan herstellen.

Doordat de druk niet pijnlijk is kun je echt ontspannen tijdens de massage. Je merkt kort na het begin van de massage ook echt dat je lijf wil ontspannen. Er is tijdens de massage geen moment waarbij het onprettig aanvoelt. De massage therapeut let goed op jouw reactie tijdens het masseren. Hierdoor gaan ze niet over jouw pijngrens heen en blijft de massage echt ontspannend!

Voor wie is shiatsu massage geschikt?

Hier is maar één simpel antwoord op: shiatsu therapie is geschikt voor (bijna) iedereen! Het helpt stress verminderen maar ondersteunt ook bij slaapproblemen, spanningen, pijnlijke spieren en gewrichten en nog zoveel meer. Wil je weten of Bergsma massagetherapie ook iets voor jou kan betekenen? Op de website van de praktijk vind je alle informatie over shiatsu therapie.

Naast deze vorm van massage kun je voor nog veel meer vormen therapie en massages terecht bij Anita Bergsma. Hierdoor is ze echt een unieke shiatsu massagepraktijk in Friesland en dé plek om heerlijk te ontspannen en wat ‘me-time’ voor jezelf te nemen.

Shiatsu therapie Friesland
Shiatsu therapie Friesland

Heeft shiatsu massage mij van mijn klachten af geholpen?

Tot slot nog mijn ervaring na een aantal keren shiatsu massage. Het gaat echt zoveel beter met mijn nek en schouder klachten. Na de massage voel ik mij altijd heerlijk ontspannen en ik heb nagenoeg geen dagen meer dat ik pijnstilling nodig heb om voor de pijn in mijn nek en schouders. Dat ik helemaal geen klachten meer heb dat kan ik niet zeggen. Zodra ik weer met een verkeerde houding achter de computer zit of veel emotionele spanningen ervaar, dan voelen mijn spieren zeker nog wel stijf aan. Maar door de maandelijkse shiatsu massage bouw ik geen chronische pijnlijke spanning meer op en voelen mijn schouders en nek een stuk beter aan!

Zoek jij ook een praktijk voor shiatsu massage in Friesland?

Neem gerust contact op met Bergsma massagetherapie in Augustinusga voor de mogelijkheden. Of kijk bij jouzelf in de buurt voor de mogelijkheden voor shiatsu therapie. Echt je zult er geen spijt van krijgen. Ik wens je alvast een heerlijke ontspanning toe!

Overyvonne banner

You may also like

12 reacties

Tessa 9 september 2023 - 18:29

Interessant om te lezen hoe jij de shiatsu massage ervaren hebt Zelf heb ik dit nog nooit gedaan

Beantwoorden
Yvonne 11 september 2023 - 08:01

Deel positieve ervaringen graag!

Beantwoorden
Linda schrijft 't op 9 september 2023 - 20:12

Wat lijkt me dat heerlijk en ontspannen, ik geloof zeker dat je energiebanen soms opgeschoond moeten worden.

Beantwoorden
Yvonne 11 september 2023 - 08:01

Klopt, ik ben binnen 10 minuten ontspannen. En daar moet normaal heel wat voor gebeuren!

Beantwoorden
Jessie 9 september 2023 - 20:52

Dit klinkt heeeeerlijk! Ik heb enkele keren een massage gehad in de afgelopen jaren en ik ben er gek op! Zo ontspannend

Beantwoorden
Yvonne 11 september 2023 - 08:00

Ja echt zo fijn! Ik ‘verplicht’ het mij nu 1x per maand.

Beantwoorden
Renata Feyen 9 september 2023 - 23:46

Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik ga wel elke week naar de kinesist voor mijn spierpijnen en gewrichtsproblemen

Beantwoorden
Yvonne 11 september 2023 - 07:59

Je kunt het altijd aanvullen met shiatsu. Hebben ze ook vast wel in Belgie.

Beantwoorden
Claire 10 september 2023 - 06:11

Wat een mooie sfeervolle ruimte! Ik heb ook weleens een Shiatsu massage gehad en vond het erg fijn!

Beantwoorden
Yvonne 11 september 2023 - 07:58

Hoi Claire, leuk om te lezen dat jij shiatsu ook heerlijk vond. Ik ben ook eccht fan!

Beantwoorden
nicole orriens 10 september 2023 - 07:55

Dit klinkt heerlijk zeg! Dit lijkt mij ook wel wat om uit te proberen. Dankjewel voor je duidelijke review. Het ziet er daar ook nog eens heel prettig uit.

Beantwoorden
Yvonne 11 september 2023 - 07:58

Dank voor je leuke reactie. Echt een aanrader!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.