Leef je uit bij dé sloopkamer in Friesland (Dokkum)

door Yvonne
Sloopkamer in Friesland

Echt even helemaal los gaan en alles kapot slaan! Dat wil je soms gewoon even. En nu kan het. Want bij de sloopkamer in Friesland mag je écht alles helemaal tot puin slaan. Oh man, wat voelt dat goed!

De sloopkamer in het Dokkum

Aan de achterkant van een klein industrieterrein, in een oude metaalfabriek, vind je ‘De Sloopkeamer’ (Sloopkamer in het Fries). In deze oude fabriek reserveer je een ruimte en alles in die ruimte mag je tot moes slaan. En na die tijd hoef je niets op te ruimen. Je mag gewoon de puinzooi laten liggen en bijkomen aan de gezellige bar.

De Sloopkeamer in Dokkum

Een te gek uitje in Friesland

Opzoek naar een origineel en gek uitje in Friesland, kwam ik bij de sloopkamer in Dokkum terecht. Wat een origineel concept. Gewoon even iets totaal anders doen dan anders, daar krijg ik altijd heel veel energie van. En alles kapot mogen slaan, wie wil dat nou niet. Dit uitje is dan ook echt ideaal om samen met vrienden, familie of collega’s te doen.

Dit ga je doen bij de sloopkamer in Friesland

Tijdens je reservering kies je één van de drie pakketten uit. Je kunt kiezen uit de paketten: even bijkomen, alles eruit of rammen met alles wat je hebt. Bij de eerste optie krijg je een krat met minimaal 15 voorwerpen, bij het tweede pakket een krat met 25 voorwerpen en bij het alles eruit pakket staat een slopauto op je te wachten.

Beschermende kleding en goede schoenen

Voordat je helemaal los mag gaan, krijg je eerst een overall en handschoenen aan en een beschermend masker op. Omdat je in de ruimte met het gesloopte materiaal staat, is het verplicht stevige schoenen (wandelschoenen of werkschoenen) aan te doen. En wanneer je de juiste beschermende outfit aan hebt, mag je helemaal los gaan.

Origineel vriendinnenuitje

Mijn ervaring met ‘De sloopkamerin Dokkum

Samen met een vriendin ben ik tijdens een weekendje weg in Dokkum helemaal los gegaan in de sloopkamer. En wat voelde dat goed en wat was het leuk! Terwijl de opzwepende hardcore muziek in de fabriekshal aan volume toe nam, gingen wij hebben we werkelijk alles in de ruimte helemaal tot moes geslagen.

Sloopkamer in Dokkum

En wat voelde dat goed. Lege flessen en glazen gaven we met een honkbalknuppel een ferme zwieper en vlogen door de ruimte heen. Vervolgens hebben we de ‘smijt techniek’ geprobeerd: gewoon keihard gooien met het servies. Wanneer mag dat nou?!

Tot slot hebben we een beeldscherm tot moes geramd. En dat viel best tegen. Heeft je pc beeldscherm thuis bij een kleine val al direct het scherm in duigen, we moesten nu keihard met sloophamer en breekijzer aan de slag om het scherm in puin te krijgen.

Scherven brengen geluk toch?

Nadat we uitgeraasd waren, werd al snel duidelijk dat de stevige schoenen echt een must zijn. Het glas lag werkelijk overal door de ruimte. Knerpend onder je voeten verbrijzelde het nog meer. En toen we het beeldscherm niet snel genoeg kapot kregen, zijn we er maar op gaan springen. Dat doe je liever niet op je dunne gympjes of met je nette schoenen.

Rageroom in Friesland
Het eindresultaat van een uurtje meppen

Alle praktische informatie van de Sloopkamer in Friesland

Wil jij je ook een keer helemaal uitleven? Dan heb ik hier alle praktische informatie voor je op een rij:

WebsiteDe Sloopkeamer
LocatieRondweg-West 35, 9101 BE, Dokkum
LET op: het is aan de achterkant van het terrein
ReserverenReserveer hier een sloopkamer

Raaaaaas it ût! Er is nog meer mogelijk

Wil je maatwerk of iets specifieks helemaal kapot slaan? Dan kun je dat gemakkelijk bij kopen terwijl je daar bent. Zo hebben wij een PC beeldscherm toegevoegd aan ons pakket, wel passend bij mij als blogger… Of wil je helemaal los gaan op een bepaald thema (Leuk voor een bedrijfsuitje!)? Dan is maatwerk mogelijk. Eigenaresse Sandra kijkt dan samen met jou wat de wensen zijn en zorgt ervoor dat de inrichting van de sloopkamer helemaal past bij je thema.

Sloopkamer in Dokkum

De sloopkamer in Friesland wil je echt beleven

Voel je na het lezen van deze blog ook echt de ‘drang’ om helemaal los te gaan? reserveer dan snel één van de sloopkamers en leef je helemaal uit. Of zoals ze dat in Friesland zegge: Raaaaas it ût! en sla alles tot puin. Ik weet zeker dat je met een heel tevreden en opgelucht gevoel weer naar huis toe gaat!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.