Verrassend mooie wandelroute in Haren door steegjes en langs hofjes

door Yvonne
Wandelroute in Haren

Deze mooie wandelroute in Haren neemt je mee door de mooiste steegjes en plekken van dit historische dorp tegen Groningen aan. Het is 6 kilometer lang genieten van natuur midden in de stad. De oude historische gebouwen in een net zo historische groene omgeving zijn echt de moeite waard.

Wandelroute in Haren, een dorp tegen Groningen aan

Haren staat bekend om een heel eigen karakter. Het wordt ook wel het Wassenaar van het Noorden genoemd. Reden hiervoor is dat het een villadorp is en vooral geliefd bij forensen. Naast de mooie oude gebouwen is er ook veel natuur in en rond Haren. Zo vind je er veel oude bomen die met veel zorg bewaard zijn gebleven.

Wandelroute steegjes en hofjes in Haren

Steegjes en hofjes wandelroute in Haren

De naam van de wandelroute verklapt al dat je veel door mooie steegjes en langs hofjes wandelt. De route loopt dwars door het centrum van Haren en is daarmee prima te combineren met een dagje winkelen bij de leuke boetiekjes in het centrum.

De route gaat veel over wandel en fietspaden door het dorp, achter huizen langs en door het park. Je wandelt continu op een verharde paden. En dat maakt deze wandelroute echt geschikt om in een natte periode te gaan wandelen. Je schoenen blijven schoon!

Steegjes en hofjes wandelroute Haren

Praktische informatie voor de wandelroute in Haren

De steegjes en hofjes wandelroute heb ik gelopen met behulp van de Route You app. Deze app navigeert je gemakkelijk door de route heen. Het startpunt is op het raadhuisplein. Direct in het winkelcentrum.

Wandelroute in Haren: steegjes en hofjes
Startpunt en parkeren Raadhuisplein in Haren
Afstand wandelroute 6 kilometer verharde paden
Routebeschrijving Route You app en routes in Groningen

Bijzonder mooie wandelroute in Groningen

Waar ik normaal altijd het liefste door de natuur wandel, was deze route door het dorp Haren echt wel mooi. De huizen (villa’s), oude bomen, het prachtige park en leuke centrum van Haren maakten het wandelen tot een feestje.

Tip voor een dagje uit of weekendje weg in Groningen

De combinatie van natuur en leuk winkelcentrum maakt deze route tot een ideaal dagje uit in Groningen. Na het wandelen kun je weer energie opdoen met wat lekkers bij één van de vele horeca gelegenheden. Om daarna vol nieuwe energie de winkels en boetiekjes af te gaan struinen.

Historische wandelroute Haren

Heb je na de wandelroute nog niet genoeg van Groningen? Boek dan een natuurhuisje en blijf gewoon langer. Ontdek wat Groningen nog meer te bieden heeft tijdens je weekendje weg in het Mooie Noorden.

Verrassende wandelroute in Haren

Al met al was het echt een verrassend leuk dagje weg in Haren. Helaas was het weer en de natuur in februari een beetje grauw en wat bewolkt. Maar ik weet zeker dat deze route je in het voorjaar nog meer laat verrassen wanneer al het groen weer tot leven komt. Helemaal mooi zal het dan in het park zijn wanneer de immens grote rhododendrons in bloei staan.

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.