Turfvrije potgrond kopen doe je eenvoudig online bij Sybotanica.nl

door Yvonne
Turfvrije potgrond kopen

Wil jij voor jouw kamerplanten én de natuur het beste? Koop dan online tufvrije potgrond bij Sybotanica. Waarom turfvrije potgrond goed voor het milieu is en alles over de website Sybotanica met handige tool voor de juiste potgrond per kamerplant lees je hier.

Waarom turfvrije potgrond kopen?

Potgrond zonder turf kopen, daar is steeds meer vraag naar. En terecht. Want wist je dat potgrond met turf een fossiele grondstof is dat voor zeventig tot honderd procent bestaat uit veen? Dat veen komt uit verschillende Europese landen waar hoogveengebieden afgegraven worden voor turf (ook bekend als veen). En die afgravingen zorgen voor vernietiging van alle bijzondere dieren en planten die daar leven.

Het belang van veen voor de natuur

Daarnaast is veen ook een belangrijke waterbuffer voor de natuur. Zeker in drogere periodes. En wist je dat turf veel CO2 vasthoudt? Meer dan bossen? Maar bij het het opgraven van veen komt veel van dit stikstof (C02) vrij. Tot slot groeit turf erg langzaam. Het wordt sneller geoogst dan dat het terug kan groeien. Redenen genoeg dus om voor potgrond te kiezen dat turfvrij is.

Turfvrije potgrond
Turfvrije potgrond

Online turfvrije potgrond bestellen bij Sybotanica.nl

Gelukkig kun je nu gemakkelijk online turfvrije potgrond kopen. Bij de website Sybotanica.nl heb je keuze uit heel veel soorten potgrond, allemaal gemaakt op basis van kokos en wormenmest. Het kokos in de potgrond is het afvalproduct kokosvezel wat wordt gerecycled als potgrond. Aan deze grond worden wormen en andere belangrijke voedingsstoffen toegevoegd. Zo kun je voor alle soorten kamerplanten de unieke en juiste potgrond gemakkelijk online bestellen.

Bijkomend voordeel van het gebruik van kokos is dat het water langer vastgehouden wordt in de potgrond. Hierdoor hoef je minder vaak water aan je planten te geven en voorkom je dat je teveel of te weinig water geeft. Wat het (catastrofale) gevolg kan zijn van teveel water geven heb ik al eens beschreven in de blog: je puber is een kamerplant.

Welke turfvrije potgrond voor welke kamerplant?

Omdat elke kamerplant weer andere grond en voedingsstoffen nodig heeft, heeft Sybotanica speciaal een handige handleiding voor de juiste potgrond op de site gezet. Type de soort kamerplant die je wilt verpotten in de zoekbalk en de tool geeft je direct het juiste potgrond advies om jouw kamerplant echt te laten groeien en shinen in jouw huis. Nog leuker: binnenkort kun je via AI-fotoherkenningssoftware op de site je plant scannen en wordt het nog makkelijker om de juiste potgrond te bestellen.

Potgrond online kopen
Potgrond online kopen bij Sybotanica.nl

Mijn ervaring met turfvrije potgrond van Sybotanica

Met behulp van een plantenapp heb ik de namen van de verschillende soorten planten in mijn huiskamer opgezocht. Vervolgens via de handleiding op de website heb ik de juiste potgrond besteld en eindelijk de klus: het verpotten van mijn planten, iet langer uitgesteld maar gedaan!

Wat erg prettig was, was de snelle levering. De volgende werkdag na het bestellen had ik de potgrond al in huis. De grond heeft een hele fijne structuur en is erg makkelijk om mee te werken. Omdat het verpotten al een tijd geleden was, hadden veel planten meer wortel dan grond in de pot. Maar dat is nu na het verpotten over en omdat de potgrond van Sybotanica voor minimaal 6 maanden voedingsstoffen bevat, heb ik ook hier voorlopig geen omkijken naar.

Geef ook jouw kamerplanten de juiste potgrond!

Is het ook hoogtijd om jouw kamerplanten te verpotten? Doe het dan direct goed met turfvrije potgrond waarin voldoende voedingsstoffen zitten. Ga voor het bestellen van de potgrond naar Sybotanica.nl en kies welke grond geschikt is voor jouw planten. Voor je het weet heb je de grond in huis en kun je jouw kamerplanten de verzorging geven die ze nodig hebben!

Overyvonne banner

You may also like

8 reacties

Malou 22 september 2023 - 14:58

Ik wist hier eigenlijk helemaal niks over, wat interessant om te lezen zeg!

Beantwoorden
Linda schrijft 't op 22 september 2023 - 15:44

Toevallig heb ik net mijn cactussen verpot, deze hebben speciale potgrond nodig.

Beantwoorden
Saskia 23 september 2023 - 06:12

Weer wat geleerd. Wist niet dat pootgrond ‘slecht’ kon zijn. Bij de volgende aanschaf dus even opletten

Beantwoorden
Claire 23 september 2023 - 06:19

Goede potgrond is absoluut het halve werk! Deze ken ik nog niet.

Beantwoorden
Renata Feyen 23 september 2023 - 23:25

Dat lijkt me wel handig dat het zo op elke plant apart afgestemd is en je dat gewoon online kan opzoeken in hun database

Beantwoorden
Jessie 24 september 2023 - 10:54

Super interessante blog! Ik koop ook het liefst turfvrije potgrond. Helaas is het wel erg prijzig (of ik heb nog geen betaalbare variant gevonden)

Beantwoorden
Tessa 25 september 2023 - 15:04

Ik wist helemaal niet dat er turfvrije potgrond bestaat Heb ook niet echt groene vingers

Beantwoorden
Sandra 26 september 2023 - 07:01

Wat een interessante blog! Weer heel wat bijgeleerd want ik wist hier eigenlijk niets over

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.