De lucht is stil…

door Yvonne
De lucht is stil

Ik kijk omhoog en zie niets. Helemaal niets. Geen flikkerende lampen, geen strepen, geen wolken. Alleen een strakblauwe hemel. En het is stil…

Tijdens mijn wekelijkse hottub avond, wellness in eigen tuin mag nog wel, leg ik mijn hoofd op de rand van de tub. Langzaam begin ik te drijven. Dobberend in het warme water staar ik naar de lucht.

Surrealistische wereld

Normaal is de lucht vol strepen. Lijnen die alle kanten opgaan, zonder elkaar te raken. Duizenden mensen reizen boven mijn hoofd. Ik vraag mij altijd af waar die vliegtuigen vol mensen naar toe gaan.  

Nu is het anders. Het is stil in de lucht. Zelfs de wind is gaan liggen. En in deze stilte bedenk ik mij hoe surrealistisch de wereld in een paar weken tijd geworden is.

Amper drie weken geleden maakten we nog vakantieplannen, omhelsden we elkaar en was er niets wat ons tegenhield. En nu? Nu is alles anders. Stil wachten we op dat wat komen gaat. Zonder het gevaar echt te kunnen zien. Wetende dat het komt…

Hou afstand!

Landen om ons heen zijn op slot, grenzen gesloten. Wij hebben nog (!) de vrijheid om naar buiten te gaan. Beperkte vrijheid. Het amber alert is afgegaan: Hou afstand!

Massaal wordt er gehoor aangegeven, door de meesten… Volgens mij denken sommigen nog steeds dat ze geen rol hebben in dit hele verhaal. Onbegrijpelijk. Afgelopen week verwoorde Marc Marie Huijbregts het in De Wereld Draait Door heel mooi: “Ga ervan uit dat jij het hebt en handel ernaar!”

Terwijl het warme water mij troostend omarmt, besef ik dat we het zo slecht nog niet hebben. We kunnen thuis veel doen, zijn gezond en met elkaar. Er is genoeg eten en drinken (Lees goed: er is genoeg!!). Ook ontstaan er mooie(digitale) initiatieven om met elkaar in contact te blijven. De saamhorigheid is groot. En laten we dat gevoel vast houden.

Blijf dapper

Terwijl het om mij heen stil blijft, zet ik de muziek aan. Ik luister naar het prachtige nieuwe nummer van Di-Rect: Soldier On. En de zin “Ain’t nobody out there as brave as you raakt mij.

Laten we de komende tijd allemaal dapper zijn. Laten we ondanks het dreigende gevaar, van elke dag een mooie dag maken. Voor iedereen. Pas goed op jezelf, denk om elkaar, wees dapper, hou afstand ‘and Soldier on!’

En dan wordt dit virus vanzelf stil. Net zo stil als de lucht ….

De lucht is stil…

Wil jij ook dat het virus stil wordt? Deel deze column en wie weet helpt het een klein beetje…

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.