Mijn ervaring met Olaplex behandelingen en de shampoo

door Yvonne
Olaplex shampoo

Er zijn veel revolutionaire ontwikkelingen op beauty gebied. Het ene product bevat nog moeilijker uit te spreken ingrediënten dan het andere. En ze beloven ons allemaal dat we nog mooier worden dan we al zijn. Maar doen deze producten echt wat ze beloven? Olaplex beweert dé haarrevolutie te zijn. Klopt dit? Ik testte het uit.

Olpalex behandelingen en producten

Als we de reclame van de Olaplex behandelingen moeten geloven is dit hét haar verbeter product dat zorgt voor sterker, glanzender en gezonder haar dan je ooit hebt gehad. Mooie woorden die passen bij de wens van elke vrouw.

Olaplex ervaring bij fijn en dun haar

Mijn hele leven worstel ik al met mijn dun en fijn piekhaar. De stekeltjes trend in de jaren tachtig was ideaal voor mij: zonder gel bleef mijn kortgeknipte piekhaar prima overeind staan. Gelukkig was die trend tijdelijk en is er van de stekeltjes niets meer over. Mijn haar is nu een stuk langer en om het in model te houden laat ik het regelmatig knippen en kleuren bij kapsalon Kreatief in Opende.

Regelmatig plaatsen zij op social media, veelbelovende foto’s van voor en na Olaplex behandelingen. Met gezond wantrouwen heb ik dit een tijdje gevolgd. Want wees eerlijk, is je haar niet altijd glanzender en zachter na je bezoek aan de kapper? Dus zo’n foto is leuk, maar hoelang heb je er écht plezier van?

Olaplex shampoo en conditioner

Hollywood is enthousiast over Olaplex

Terwijl ik dagelijks in de badkamer worstel met creme’s en conditioner voor mijn blonde lokken, blijft Olaplex in mijn gedachten. De folder ligt al een tijd in huis en op internet heb ik veel recensies gelezen. Zelfs in Hollywood zijn ze enthousiast. Maar in The States is alles ‘Great and fantastic’

Zelf uitproberen lijkt toch de enige manier om te ontdekken of het écht werkt. Eind januari laat ik bij kapsalon Kreatief stap één en twee van de Olaplex behandeling uitvoeren tijdens een knip en verf beurt. De vervolgstappen kun je thuis doen. Ik kies er voor om niet met stap drie (hair perfectioner) naar huis te gaan, maar met stap vier: de Shampoo. Het gebruiksgemak hiervan is bepalend voor mijn keuze.  

Olaplex behandelingen: dit verschil merk ik

Van de prijs ben ik even onder de indruk. Maar in de praktijk blijkt dat ik zo weinig nodig heb, dat ik voor lange tijd genoeg heb aan één fles shampoo. Daarnaast is Olaplex is 100% vegan, vrij van sulfaten, parabenen en glutenvrij. Geschikt iedereen en voor alle haartypen.

Na de eerste keer hoop ik direct een fantastisch bos haar te hebben. Helaas. Maar nu, twee maanden later, merk ik écht verschil. Mijn haar is steviger, glanzender en voller. Ik heb veel minder last van haaruitval en het lijkt alsof mijn haar sneller groeit.

Het resultaat

Update Olaplex behandelingen en shampoo december 2020

Bijna een jaar geleden heb ik voor het eerst gekozen voor de producten en van Olaplex. Afgelopen jaar heb ik na het knippen en kleuren twee keer voor een olaplex behandeling gekozen. Thuis gebruik ik de shampoo. Mijn haar is nog steeds sterker, steviger.

Het gebruik van de shampoo is erg zuinig. In totaal heb ik met 1 flacon ruim negen maanden gedaan. En ja, ik was mijn haar regelmatig met de shampoo. normaal twee keer per week. Maar zomers al snel drie keer. Zelfs met dagelijks zwemmen in chloor baden en veel zon is mijn haar goed de zomer door gekomen!

Ook Olaplex shampoo aanschaffen en proberen?

Ik zeg gewoon doen. Je merkt snel genoeg het verschil. En uiteindelijk valt de aanschafprijs echt mee omdat je wel een half jaar met één fles shampoo kan doen omdat het super zuinig in gebruik is. Wanneer je Olaplex via deze site bij bol.com besteld, heb je het snel in huis. Laat je mij weten wat jouwervaring is?

Banner overyvonne

You may also like

1 reacties

Creatief ondernemerschap in Surhuisterveen en Opende - Over Yvonne 1 april 2020 - 19:18

[…] je een shampoo waarmee je je kleur langer behoudt en je haar beter verzorgd wordt? Lees hier mijn ervaring met de producten van […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.