Olaplex behandelingen. Revolutionair of een trend?

door Yvonne
Olaplex shampoo

Er zijn veel revolutionaire ontwikkelingen op beauty gebied. Het ene product bevat nog moeilijker uit te spreken ingrediënten dan het andere. En ze beloven ons allemaal dat we nog mooier worden dan we al zijn. Maar doen deze producten echt wat ze beloven? Zorgen de Olaplex behandelingen echt voor een revolutie op haargebied?

Als we de reclame van de Olaplex behandelingen moeten geloven is dit hét haar verbeterproduct dat zorgt voor sterker, glanzender en gezonder haar dan je ooit hebt gehad. Mooie woorden die passen bij de wens van elke vrouw.

Piekhaar en stekeltjes

Mijn hele leven worstel ik al met mijn piekhaar. De stekeltjes trend in de jaren tachtig was ideaal voor mij: zonder gel bleef mijn kortgeknipte haar prima overeind staan.

Olaplex shampoo en conditioner

Gelukkig was die trend tijdelijk en is er van de stekeltjes niets meer over. Mijn haar is nu een stuk langer en om het in model te houden laat ik het regelmatig knippen en kleuren bij kapsalon Kreatief in Opende.

Regelmatig plaatsen zij op social media, veelbelovende foto’s van Olaplex behandelingen. Met gezond wantrouwen heb ik dit een tijdje gevolgd. Want wees eerlijk, is je haar niet altijd glanzender en zachter na je bezoek aan de kapper? Dus zo’n foto is leuk, maar hoelang heb je er écht plezier van?

Hollywood

Terwijl ik dagelijks in de badkamer worstel met creme’s en conditioner voor mijn blonde lokken, blijft Olaplex in mijn gedachten. De folder ligt al een tijd in huis en op internet heb ik veel recensies gelezen. Zelfs in Hollywood zijn ze enthousiast. Maar in The States is alles ‘Great and fantastic’ dus ik weet niet hoeveel waarde ik daar aan moet hechten…

Zelf uitproberen lijkt toch de enige manier om te ontdekken of het écht werkt. Eind januari laat ik bij kapsalon Kreatief stap één en twee van de Olaplex behandeling uitvoeren. De vervolgstappen kun je thuis doen. Ik kies er voor om niet met stap drie (hair perfectioner) naar huis te gaan, maar met stap vier: de Shampoo. Het gebruiksgemak hiervan is bepalend voor mijn keuze.  

Olaplex behandelingen: het verschil

Het resultaat

Van de prijs ben ik even onder de indruk. Maar in de praktijk blijkt dat ik zo weinig nodig heb, dat ik voor lange tijd genoeg heb aan één fles shampoo. Na de eerste keer hoop ik direct een fantastisch bos haar te hebben. Helaas. Maar nu, twee maanden later, merk ik écht verschil. Mijn haar is steviger, glanzender en voller. Ik heb veel minder last van haaruitval en het lijkt alsof mijn haar sneller groeit.

En hiermee is voor mij de vraag: revolutie of trend, beantwoord. Olaplex is voor mij dé revolutie om eindelijk een vol bos dansend haar te hebben! Wil jij ook een voller en gezonder bos haar? Dan is Olaplex écht de moeite waard!

Benieuwd naar kapsalon Kreatief: lees hier mijn blog over de heropening Kreatief Kapsalon Beauty en Sun

Wil je meer informatie? Vraag je kapper naar Olaplex of kijk op www.olaplex.nl. Olaplex is 100% vegan, vrij van sulfaten en parabenen en glutenvrij en geschikt voor alle haartypen.

Deze blog heeft geen commercieel belang maar is een blog vanuit mijn eigen positieve ervaring die ik graag met jou deel.

You may also like

1 reacties

Creatief ondernemerschap in Surhuisterveen en Opende - Over Yvonne 1 april 2020 - 19:18

[…] je een shampoo waarmee je je kleur langer behoudt en je haar beter verzorgd wordt? Lees hier mijn ervaring met de producten van […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog