Lekkerdere thee door een persoonlijke twist!

door Yvonne
eigen thee melange

Deze week een gastblog op overyvonne.nl Een gastblog over het maken van je eigen theemelange. Veel beter wordt je dagelijkse theemoment niet!

Even voorstellen…

eigen theemelange
Teazie

Mijn naam is David en ik ben één van de oprichters van Teazie , het platform voor het samenstellen van je eigen thee melange. Om het thema van Yvonne’s thee-inspiratie week voort te zetten, ga ik het vandaag hebben over het zelf samenstellen van thee. Dit is een optie waar we niet per se aan denken, maar ik ben er in ieder geval van overtuigd dat je zo de beste thee voor jou krijgt. Klaar om hier meer over te leren? Laten we beginnen!

Waarom thee mixen?

Ik hoor je al denken: “Waarom zou je überhaupt thee overwegen te mixen? Er zijn al zoveel smaken!” Gelijk heb je. Er zijn ontzettend veel theesmaken beschikbaar, van de simpele groene thee met citroen of gember, tot uitgebreide, complexe melanges. Toch is het wel het overwegen waard om zelf thee te mixen, hieronder zie je een paar redenen waarom:

Weet wat erin zit

Teazie

Helaas zijn theeën die je in de winkel ziet soms aangevuld met smaakstoffen en aroma’s om de beloofde smaken beter naar voren te laten komen. Het is niet alleen jammer dat er toegevoegde stoffen in zitten, het is ook simpelweg geen thee. Thee, van zichzelf, geniet van enorm rijke en uitgebreide smaakprofielen die niets nodig hebben om volle, verwarmende smaken te geven.

Door zelf een blend samen te stellen, heb jij het voor het zeggen. Je weet wat er in je theemelange zit, omdat het alleen je theesoort (of theesoorten) is (zijn) in combinatie met je aanvullende smaken. Niets anders. Geen toegevoegde smaakstoffen of onnodige ingrediënten – alleen de door jou gekozen smaken die je thee verrijken.

Wees creatief!

We gaan terug naar het eerder gemaakte punt. Er zijn ongelooflijk veel theesmaken beschikbaar. Stel je voor wat voor combinaties je zelf zou kunnen bedenken! Misschien heb je al smaken geproefd bij een groene thee die je graag met een kruidenthee als rooibos zou willen proberen – ga ervoor! Een ander voorbeeld is dat een melange in de buurt komt van wat je zoekt, maar nog net die specifieke smaak mist. Voeg het zelf toe!

Je kan er, naar mijn mening, veel voldoening uit halen om een theemelange te bedenken en zelf weg te zetten. Het moment dat je de thee proeft en het precies is waar je op doelde, is dan ook echt een win.

Smaken verschillen

Niemand weet beter wat jij lust dan jij zelf. Smaken zijn enorm persoonlijk en subjectief – een universele ‘lekkere’ thee bestaat helaas niet. Door zelf thee te mixen, krijg je een kans om compleet je eigen wendingen aan een melange te geven om een thee te maken die perfect is voor jou. Ook het afwisselen met smaken is aan te raden; hoewel het soms kan voelen of je de perfecte blend hebt gemaakt, door zo nu en dan af te wisselen verfris je de smaak en kan je het meerdere keren herontdekken. Blijf proeven!

Ik weet dat ik thee meer kan waarderen als ik het zelf geblend heb en mijn eigen creativiteit en visie erop los heb gelaten. Heb jij al eens een eigen theemelange gemaakt? Wat voor smaken heb je gebruikt? Wat vond je? Ik ben altijd benieuwd naar de thee-ervaringen van anderen!

eigen theemelange
Team Teazie

Voor Teazie.nl schreef ik een gastblog naar aanleiding van de thee-inspiratie week. Daarin kun je lezen of je thee beter uit een mok of een glas kunt drinken: https://teazie.nl/theeleuten-tips-gastblog/

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.