Wandelroute de Bakkerom. Een parel in het Westerkwartier.

door Yvonne
wandelroute de bakkerom
AfstandStartpunt
9 KmStruisvogelhouderij fam De Kreij
Noorderweg35 a
9361TC Boerakker

Wandelroute de Bakkerom is één van de vijf wandelroutes op de site: Parels in het Westerkwartier. Op deze site staan verschillende wandel- en fietsroutes vanuit een initiatief van de Ondernemers Vereniging Toerisme Westerkwartier.

Wandelroute de Bakkerom. Een echte parel?

Wanneer je het woord Parels gebruikt, dan moet het wel een mooie route zijn. Eén van de andere routes op de site is de Doezumerstruunroute. En ja, dat is een echte Parel!

Struisvogelhouderij de Kreij

De start is in Boerakker bij de struisvogelhouderij van familie De Kreij. Je wordt ontvangen door een bont gezelschap aan struisvogels, emoe’s en nog veel meer bijzondere diersoorten. Extra bonus is de rondleiding die je kunt krijgen op de boerderij. Helaas was dit in verband met het coronavirus nu niet mogelijk.

Vanaf de boerderij sla je linksaf en wandel je richting Boerakker. Vrij snel neem je de eerste weg weer links en wandel je richting knooppunt 37 van het wandelnetwerk.

Van ons ‘padje af’

Al kletsende vergeten we bijna goed om ons heen te kijken. De natuur is nu op zijn mooist. Helaas is dit eerste stuk over een verharde weg waar toch wel wat verkeer langs rijdt. Daardoor let je toch minder goed op de prachtige natuur.

Wandelroute de Bakkerom

Via een Ommetje komen we weer in Boerakker uit. Daar slaan we linksaf om vervolgens onder de tunnel door aan de andere kant van de N388 uit te komen.

Bij knooppunt 35 zijn we even ‘van ons padje’. De route in de app geeft aan dat we richting knooppunt 30 moeten wandelen. Maar deze staat niet aangegeven. Online pakken we de site routesingroningen.nl erbij.

We ontdekken dat je voordat je bij knooppunt 30 bent, eerst nog langs de punten 38, 32 en 33 moet. Door  het zoeken vergeten we dat knooppunt 35 een  verhaal heeft. Dit verhaal is te beluisteren via de app.

Armspieren in actie

Tot nu toe vinden we de route toch wat teleurstellend. We hadden verwacht meer in de natuur te lopen. De route gaat vooral over de weg. Regelmatig moeten we de berm in voor een passerende auto.

Wandelroute de Bakkerom

Terwijl we dit tegen elkaar zeggen, komen we op een prachtig fietspad terecht en wordt het rustiger om ons heen. Kijk, daar houden we van.

Vanaf knooppunt 33 worden we nog meer verrast. Het pad lijkt te eindigen in het water. Even zijn we bang dat we het hele eind terug moeten lopen. Maar gelukkig blijkt een fietspontje onze redding. Ook de armspieren moeten eraan geloven. Deze handbediende pont ligt aan de overkant en moeten we dus eerst naar ons toe halen.

Met vereende inspanning en wat krachttermen krijgen we de fietspont aan onze kant. Varend naar de overkant genieten we van het uitzicht. Zo midden op het water begrijpen we waarom dit één van de parels van het Westerkwartier is. We stoppen met draaien en genieten midden op het water van de rust.

Leuke route, geen parel!

Vanaf hier wandel je de bewoonde wereld weer in. Via Boerakker kom je terug bij de struisvogelboerderij.

Samengevat is dit een mooie route om te lopen. Zeker bij wat slechter weer omdat de route volledig over verharde paden en wegen gaat. Qua natuur is deze route absoluut niet te vergelijken met de Doezumerstruunroute. Het stuk bij de pont is echt het mooiste. De rest is leuk.

Wat mij betreft is wandelroute de Bakkerom de moeite waard om te lopen, maar verwacht niet dat je je tijdens de hele route alleen op de wereld voelt…

De route in nummers: 32-37-33-31-35-38-32-33-30-29-31-32

Meer wandelinspiratie:

De Doezumerstruunroute, 10 kilometer grotendeels over onverharde paden en dwars door de natuur vanaf theetuin Blotevoetenhof.

Wandelnetwerkroute via Kornhorn en Noordwijk, 10 kilometer vanaf het Curringherveld door de prachtige natuur tussen Kornhorn en Noordwijk

You may also like

1 reacties

8 redenen om te gaan wandelen - lodiblogt-Een eigentijds Lifestyle Blog 24 juni 2020 - 06:04

[…] Over Yvonne – wandelroute de Bakkerom […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.