OverYvonne

door Yvonne
Overyvonne

Welkom op mijn vernieuwde site! Een site waar ik met veel plezier alle leuke dingen van het leven met je deel. En dat is dan ook direct mijn motto: Leef, geniet en maak er een mooie dag van!

Een jaar geleden ben ik met veel plezier begonnen met schrijven. En dat doe ik nog steeds. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd. En ontdekt dat ik nog veel meer te leren heb. Onder andere over vindbaarheid en zichtbaar zijn als blogger.

Speld in de ‘google hooiberg’

Je bent als blogger een speld in de ‘google hooiberg’. De columns en blogs die ik schrijf staan ergens op bladzijde zeshonderd en nog wat van google. En we weten allemaal dat we niet verder kijken dan de eerste pagina …

Maar hoe zorg je er dan voor dat je zichtbaar bent? Via social media! En laat ik daar nou een haat -liefde verhouding mee hebben. Voor mij als blogger is het echter een onmisbare manier om zichtbaar te zijn. Maar de tijd en inzet die het kost zou ik liever aan iets anders willen besteden.

Jij kunt helpen!

Maar ook jij bent voor mij belangrijk in het vergroten van mijn ‘bereik’. Hoe? Door mijn berichten op social media te liken en te delen. Ook het plaatsen van een reactie onder een post op social media helpt mij om meer lezers te bereiken. Natuurlijk alleen wanneer je het artikel, de blog of column die ik plaats écht leuk vindt!

Door het liken en delen zien jouw lezers en volgers dat jij iets leuk vindt (facebook) en wie weet wekt dat hun nieuwsgierigheid. En instagram bepaalt mijn plaats in het algoritme, mede afhankelijk van het aantal likes en reacties. Daarnaast vind ik het erg leuk om te weten wie mijn lezers en volgers zijn. Een column op mijn site wordt meestal door ongeveer 100-200 lezers gelezen. Het aantal reacties is gemiddeld 10-15. Een groot verschil, dus ik ben wel nieuwsgierig wie de andere ruim 100 lezers zijn. En als al die lezers mijn posts zouden liken en delen… Enfin je snapt het wel.

Inspiratie

Bij deze vraag ik jou dus om een actie en of een reactie. En voor nu hoor ik graag wat je van mijn nieuw site vindt. Ook feedback en tips zijn welkom. Want ik schrijf voor jou. Dus jouw mening is belangrijk! Nu mijn site vernieuwd is hoop ik je wekelijks te voorzien van een nieuwe column, blog, recept of boekrecensie. Tips voor uitjes, leuke boeken en lekkere recepten zijn altijd welkom! Reageren kan helemaal onder aan deze pagina. Even door scrollen dus..

Lieve lezer, laten we elkaar inspireren om elke dag iets mooier te maken. Zeker in deze bizarre tijd waarin een virus ons in de greep houdt!

Yvonne

Uiteraard ook van mijn kant extra aandacht voor de mensen die mij geholpen hebben met het vernieuwen van mijn site:

Website: Nick Doetjes

Foto’s: Renate Cazemier

Logo: Marja Datema

Styling (haar): Kapsalon Kreatief

You may also like

5 reacties

Creatief ondernemerschap in Surhuisterveen en Opende - Over Yvonne 1 april 2020 - 19:17

[…] begin te raken. En het algoritme van facebook (lees meer hierover in één van mijn vorige columns) zorgt er ook voor dat wij lang niet alles te zien krijgt. Tijd dus voor een […]

Beantwoorden
Bea 11 juli 2021 - 17:44

Leuke site Yvonne! Paar dingen van je gelezen en ik ben benieuwd naar je volgende verhalen.

Beantwoorden
Yvonne 12 juli 2021 - 07:26

Dankje Bea. Hoop na de zomer weer meer te schrijven over heel veel mooie dingen!

Beantwoorden
Thea 26 juli 2021 - 13:40

Ha die Yvonne, kom ik jou zo maar weer tegen!
Ga je volgen.
Mooie lay-out ook

Beantwoorden
Yvonne 6 augustus 2021 - 09:01

Hoi Thea

Wat leuk iets van je te horen en dat jij mij gevonden hebt. Ben wel benieuwd wat jou op mijn site heeft gebracht? Leuk dat je mij gaat volgen!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.