Review slowcooker van de Action en mijn eerlijke ervaring

door Yvonne
Review slowcooker van de Action

Moet je nou wel of geen slowcooker kopen? En dan een duur merk of toch de slowcooker van de Action? Ik heb voor de laatste optie gekozen en oh boy oh boy, ik wil nooit meer zonder!

De slowcooker van de Action is nu al onmisbaar

Sinds 3 weken staat de slowcooker van de Action op mijn aanrecht te shinen. En ik ‘shine’ mee, want wat is dit makkelijk én lekker eten koken. ’s Ochtends doe je alle ingrediënten in de cooker, je stelt de temperatuur in en 4 tot 8 uur later is je eten klaar. Wat mij betreft is de slowcooker nu al onmisbaar in onze keuken.

Action slowcooker ervaring
Suddervlees in de slowcooker.

Review van de Action slowcooker

Eerlijk is eerlijk, deze slowcooker van de Action is de eerste die ik ooit heb gehad. Dus vergelijken met andere merken slowcooker kan ik niet. Maar deze cooker doet gewoon wat hij moet doen: langzaam aan je eten garen zonder uren in de keuken te staan.

Drie standen slowcooker

De cooker heeft drie standen: low, high en warm. Je tijd die je hebt voordat je gaat eten bepaalt eigenlijk of je stand low of high gebruikt. Je kunt ongeveer rekenen op 4 uur bereidingstijd voor de high stand en 8 uur voor de low stand. Maar dit is zeker afhankelijk van je gerecht en de ingrediënten.

De derde stand: warm spreekt voor zich. Deze stand houdt je maaltijd lekker warm zonder dat het aanbrandt. Ideaal bijvoorbeeld voor gebonden soep, stamppot of snert. Deze gerechten bakken snel aan op de bodem als je het in de pan warm houdt. In de slowcooker gebeurt dat niet.

Welke gerechten kun je in de slowcooker maken?

Ik ben zelf heel erg aan het uitproberen qua gerechten. Maar alle soepen zijn in de slowcooker te maken. Net als alle wok en roerbak gerechten voor bij de rijst of pasta. Ook heb ik al een keer snert (erwtensoep) in de slowcooker gemaakt. En om uit te proberen ook hutspot. Hop de aardappels, wortels en ui in de cooker. Rundvlees bouillon blokje er bij met 300 cc gekookt water en een paar uur wachten en stampen maar. Zo super makkelijk en heerlijk!

Kun je vlees rauw in de slowcooker doen?

Ja dat kan prima! Ik heb zowel kip als rundvlees rauw in de cooker gedaan. De kip was zelfs nog bevroren. De truc is om het genoeg tijd te geven om langzaam te garen. Doe je dat te kort, ja dan is het nog rauw. Maar zowel het rundvlees als de kip waren heerlijk mals en goed op smaak.

Moet je het eten eerst aanbakken in de wok of pan?

Nee, ik doe dat niet. En dat is omdat ik juist voor ultiem gemak wil gaan. Anders heb ik nog een pan vies en sta ik weer langer in de keuken. Of we de gebakken smaak missen? Tot nu toe niet. Maar ik heb het verschil ook niet geprobeerd om te vergelijken. Het eten smaakt ons zo meer dan prima, dus heb ik nog geen reden om het anders te doen.

TIP: het kookboek 10 jaar lekker en simpel is een aanrader voor al je slow cooker gerechten. Dit boek is niet bedoeld voor de slowcooker, maar ik maak alle pasta en rijstgerechten in de slowcooker. Dus echt lekker en simpel!

Is de slowcooker van de Action ook iets voor jou?

Deze vraag durf ik bijna met volle zekerheid met ja te beantwoorden, ook al ken ik je niet. Maar omdat je deze blog met mijn ervaring met de slowcooker gelezen hebt, twijfel je waarschijnlijk of je wel of niet één aan schaft. En daar kan ik vanuit mijn zeer positieve ervaring alleen maar op zeggen: doen. Je krijgt er geen spijt van. Eet smakelijk!

Banner overyvonne

You may also like

2 reacties

Caroline Landman 12 mei 2024 - 14:49

Dank je voor de review. Op een Facebook pagina was ook al de tip langsgekomen om eerst die van Action te proberen voor ik de hoofdprijs betaal. Ik hoop dat het een energie oplossing is voor mij. ‘S ochtends ben ik nog pittig en ’s middags is het klaar. Heel vervelend, vind ik, als mijn man uit werk nog moet koken.

Beantwoorden
Yvonne 16 mei 2024 - 13:46

Dan is de slowcoocker echt perfect voor je. Ik doe het vaak op zaterdag: in de ochtend alles in de coocker en overdag in de tuin werken. Dan heb ik eind van de middag echt geen zin om nog te koken. TIP: je kunt ook zip bags vullen en in de vriezer liggen. Doe je bevroren in de cooker en dan gaar je het. Nog makkelijker!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.