De juiste temperatuur voor thee zetten

door Yvonne
Temperatuur voor thee

De juiste temperatuur voor thee zetten. Weet jij per theesoort welke temperatuur echt het lekkerste is? In deze blog vind je een overzicht van de beste temperatuur per theesoort. Voortaan drink jij alleen nog maar de allerlekkerste thee!

Temperatuur voor thee zetten

Per theesoort maakt de temperatuur van het water echt verschil. Ik dacht altijd dat het geen groot verschil zou maken. Nou, dat had ik mis. In een test met de watertemperatuur voor groene thee heb ik echt de invloed van de temperatuur op de smaak en kleur van de thee ontdekt. Lees het resultaat van dit ‘kleine onderzoek’ in deze blog: Groene thee zetten: de juiste temperatuur en het effect op de smaak en kleur.

Temperatuur thee
Theewater temperatuur meten
Zwarte thee temperatuur
Losse zwarte thee zetten

Watertemperatuur per thee soort

Maar op welke temperatuur zet je nou het lekkerste kopje thee? In onderstaande tabel vind je alle ideale temperaturen per theesoort

TheesoortWater temperatuur
Zwarte thee95-100 graden
Groene thee75-80 graden
Oolong80-90 graden
Pu erh100 graden
Rooibos100 graden
Kruiden thee100 graden
Puur fruit thee100 graden
Gele thee75 graden

Meer weten over thee?

Ben je ook een echte theeleut en wil je nog veel meer weten over thee? Op deze site vind je onder het menu: voor theeleuten nog veel meer tips en inspiratie voor heel veel lekkere thee momenten.

Of breng een bezoek aan het Theemuseum in Houwerzijl en leer alles over de geschiedenis van thee.

Hoe kun je het beste Matcha thee zetten?

Matcha thee is een groene thee uit Japan. Het staat bekend als superfood en wordt op een heel andere wijze gezet dan ‘gewone’ thee. Hoe? Je leest het in de blog Matcha, thee zoals thee hoort te smaken op lodiblogt.nl

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.