Het geheim van het vakantiegevoel vasthouden lees je hier

door Yvonne
Zomerse Italiaanse pizza avonden

Stralende zon, blauwe zee, wijn, cappuccino op het terras, oneindige wandelroutes en zoveel meer mooie dingen zorgen voor onvergetelijke vakantie dagen. Maar hoe kun je het vakantiegevoel vasthouden wanneer je je koffers thuis uitpakt en het werk op je wacht? Lees hier hét geheim om ook thuis heel even op vakantie te zijn.

Het vakantiegevoel vasthouden, zo doe je dat

Het ontspannen en sfeervolle vakantiegevoel willen we allemaal thuis vasthouden. Een deel van dit gevoel zit natuurlijk in de rust van het niets moeten doen op vakantie. Maar het vakantiegevoel zit ook in de omgeving, de producten, andere gerechten en nieuwe ontdekkingen. Door dit thuis ‘na te bootsen’ hou jij het vakantiegevoel langer vast.

Italiaanse vakantiegevoel .
Vakantiegevoel thuis creëren

Het geheim: plan thuis vakantie relax dagen

En wat blijkt: het vakantiegevoel thuis vast te houden is helemaal niet ingewikkeld. Eigenlijk is het gewoon simpel: plan thuis ‘after vakantiedagen’ waarop je helemaal niets hoeft te doen. Op deze relaxdagen plan je niets, doe je geen huishoudelijke taken en heb je geen moetjes gepland staan. Je vult de dag alleen met bewust tijd maken voor dat waar jij blij van wordt én een vakantiegevoel van krijgt.

Niets moet, alles mag dagen om het vakantiegevoel vast te houden

Hou je bijvoorbeeld van uren lang boeklezen? Pak je favoriete boek, sluit de deur, zet een pot van je favoriete verse thee en laat je door niemand storen totdat het boek uit is. Ga je liever op pad de natuur in? Zoek in een nieuwe omgeving een mooie wandelroute en verken dit gebied alsof je op vakantie bent. Gegarandeerd dat je eind van de dag helemaal opgeladen bent.

Wandelroute Feerwerd Aduarderzijl Ezinge
Wandelroute Feerwerd Aduarderzijl Ezinge.

Breng je huis in vakantie sferen!

Wat op deze vakantie relaxdagen ook helpt, is je huis in de juiste sfeer te brengen. Ben je gek op de Scandinavische landen? In het boek Hygge van Meik Wiking lees je precies hoe je de Deense gezelligheid en rust ook in jouw huis kunt toepassen.

Ga je liever naar Italië op vakantie? Met het prachtige servies van de Italiaanse webwinkel Taste of Puglia, creëer je heel gemakkelijk de Italiaanse sfeer thuis. Op deze website vind je een ruim assortiment aan serviesgoed, heerlijke koffie, de lekkerste olijfolies, prachtige woonaccessoires en nog veel meer. Alle producten van taste of Puglia worden met zorg uitgezocht door de website eigenaresses Joelle en Hanneke. Beide echte Italië liefhebbers.

Italiaans servies van taste of Puglia
Italiaans servies van taste of Puglia

Samen met vrienden het vakantiegevoel vasthouden

Hou je in de vakantie vooral van gezelligheid en veel mensen om je heen? Nodig dan je vrienden uit voor een gezellige ‘vakantiedag’ thuis. Dek je tafel met het mooiste servies, zet je favoriete vakantie muziek op en schenk je favoriete zomerse drankje. Tip: vergeet ook van deze mooie momenten thuis geen foto’s te maken. Ook dit zijn dierbare herinneringen voor later!

Mijn vakantiegevoel thuis: zomerse pizza avonden in de tuin

Op mooie zomerse avonden doen ik niets liever dan met een groep familie of vrienden uitgebreid genieten van de lekkerste ovengebakken pizza’s. Sinds kort hebben wij een houtgestookte pizza oven in de tuin. De geur van het brandende hout, de heerlijke pizza’s en het gelach aan tafel geeft mij direct dat vrije gevoel dat ik ook altijd op vakantie heb. Door regelmatig een pizza avond te organiseren, heb ik echt het gevoel even vrij te zijn en vergeet ik alles van het werk en andere beslommeringen om mij heen.

Italiaanse avonden thuis
Italiaanse Pizza avonden thuis

Het vakantiegevoel vasthouden thuis lukt ook jou

Wil jij ook langer nagenieten van je heerlijke en welverdiende vakantie? Organiseer een aantal keer per jaar een ‘vakantie relaxdag ‘voor je zelf en doe die dag alleen maar dat waar jij blij van wordt. Laat in en reactie weten hoe jouw ultieme vrije dag thuis eruit ziet en wie weet inspireer je nog meer lezers om een ‘after vakantie dag’ thuis te organiseren!

Overyvonne banner

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.