5 onverwachte voordelen van een draadloze stofzuiger

door Yvonne
Voordelen van een draadloze stofzuiger

Voordelen van een draadloze stofzuiger, je kunt er vast een aantal benoemen. Maar na enig speurwerk op internet ontdekte ik dat een draadloze stofzuiger meer voordelen heeft dan alleen maar stofzuigen zonder snoer dat je in de weg zit.

Voordelen van een draadloze stofzuiger

Stofzuigen zonder snoer lijkt mij nou echt ideaal. Helaas heb ik (nog steeds) geen draadloze stofzuiger. Ik ben het type van: als de oude nog goed werkt, dan koop ik geen nieuwe. Maar stiekem hoop ik ergens dat onze stofzuiger met snoer zijn langste tijd heeft gehad. Want in ons nieuwe huis (een woonboerderijtje) hebben we veel vertrekken met drempels waar ik dagelijks de stofzuiger overheen sleur…

Stofzuigen met een draadloze stofzuiger

Terwijl ik zo nu en dan op internet een kleine zoektocht doe naar de beste snoerloze stofzuiger, bedacht ik mij ineens: zitten er misschien meer voordelen aan een snoerloze stofzuiger dan alleen het draadloos stofzuigen? Ik kwam de volgende interessante punten tegen:

  1. Het lichte gewicht

Een draadloze stofzuiger blijkt veel lichter in gewicht te zijn dan een snoer stofzuiger. Ze zijn daarnaast ook compacter. Door deze voordelen zijn ze prettiger in gebruik en makkelijker op te ruimen.

  1. Een draadloze stofzuiger is wendbaarder

Veel snoerloze stofzuigers hebben een wendbare steel waardoor je makkelijker onder kasten en tafels kunt stofzuigen. Ook kun je zelf veel makkelijker bewegen met een draadloze stofzuiger. Je zit niet in de knoop met het snoer en deze zit je ook nooit in de weg met het stofzuigen.

  1. Een veelzijdig huishoud apparaat voor meer dan alleen stofzuigen

Draadloze stofzuigers hebben vaak verschillende opzetstukken en sommige kunnen tegenwoordig ook dweilen. Ook het afstoffen van gordijnen of de plafonds gaat veel makkelijker met de handige opzetstukken.

opzetstukken draadloze stofzuiger bron pixabay
Opzetstukken draadloze stofzuiger bron pixabay
  1. Veiliger in gebruik

Wanneer je op een trap moet staan om bij je plafond te kunnen, hoef je de hele snoerstofzuiger niet op te tillen. Daarmee is een draadloze stofzuiger ook een stuk veiliger en lichter in gebruik. Ook is er geen risico om te struikelen over het snoer. Dat is zeker voor minder mobiele mensen echt handig!

  1. Gemakkelijk én leuker in gebruik

Dit voordeel is natuurlijk niet geheel onverwachts. Vaak is het makkelijke gebruik dé reden om voor een draadloze stofzuiger te kiezen. Maar ik kan mij zo voorstellen dat wanneer je eenmaal een stofzuiger zonder snoer in huis hebt, dat het nog veel gemakkelijker in gebruik is dan je vooraf verwacht had. En een bijkomend voordeel is ook dat je door al dit gebruiksgemak, de stofzuiger sneller gaat pakken om ook tussendoor te gebruiken. En dat maakt het huishouden dan net even leuker!

Genoeg onverwachte voordelen om een draadloze stofzuiger aan te schaffen?

Tja, nu ik deze blog geschreven heb, denk ik dat het toch wel tijd is voor een nieuwe stofzuiger. Ik overweeg om een klein compact model voor de bovenverdieping te kopen. Ons oude huisje heeft een hele steile trap en elke keer is het een gesjouw met de grote stofzuiger. Wanneer er boven een draadloze stofzuiger op de overloop hangt, weet ik zeker dat ik daar sneller ga stofzuigen. Zullen mijn pubers daar ook zo over denken?

stofzuigerinfo

Een overzicht van de beste steel- en draadloze stofzuigers

Ben je nu ook van plan om een steelstofzuiger (ander woord voor draadloze stofzuiger) te kopen? Op deze stofzuigervergelijkingssite vind je een duidelijk overzicht van verschillende soorten draadloze stofzuiger. Bij elke stofzuiger staan plus- en minpunten vermeld. Zo kies jij eenvoudig jouw ideale ‘hulp in de huidhouding’.

Disclaimer overyvonne

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.