Wandelroutes in Friesland: Doarpskuierkes Eastermar

door Yvonne
Doarpskuierkes Eastermar

Doarpskuierkes Eastermar: drie meer dan mooie wandelroutes in Friesland. Deze Doarpskuierkes rondom Eastermar zijn wandelroutes in Friesland met verrassende uitzichten en off-road wandelpaden dwars door de Friese natuur.

Doarpskuierkes Eastermar

De drie Doarpskuierkes Eastermar nemen je mee langs de mooiste plekjes en door de afwisselende natuur in en rond Eastermar. De met drie verschillende kleuren aangegeven routes zijn grotendeels over zandpaden en schelpenpaadjes. Recht door de natuur met weinig hinder van verkeer.

Natuur Eastermar

Startpunt van de Doarpskuierkes Eastermar

De wandelroutes starten in het centrum van Eastermar bij het recreatiecomplex Komerk in Eastermar. Voor je navigatie: Sumarderwei 1 Eastermar. Bij dit het startpunt is ook parkeergelegenheid. Of je parkeert je auto bij jachthaven De Lits. Van daaruit start je op de zandreed direct de wandelroute.

Start je op het startpunt bij de Komerk dan zie je het eerste routebord met alle drie de routes staan. Aangegeven door middel van drie verschillende kleuren kun je de lengte van je route kiezen. De blauwe route is 7,3 kilometer, de rode wandelroute is 9.1 kilometer en tot slot de groene route van 11.9 kilometer.

Startpunt Doarpskuierkes Eastermar
Het startpunt van de Doarpskuierkes in Eastermar.

Route aanwijzingen van de Doarpskuierkes Eastermar

Wanneer ik een route ga wandelen dan hoop ik altijd dat de route goed aangegeven wordt. Het liefste loop ik knooppunten wandelroutes. Die zijn altijd goed gemarkeerd en prima te volgen. Bij alle andere soort gemarkeerde wandelroutes heb ik altijd problemen. Geen idee of dat aan mij ligt, of aan de routes.

Volg ik een wandelroute via navigatie dan heb ik vaak geen bereik of ben ik op mijn telefoon heel ergens anders aan het wandelen… Routes met paaltjes gaan vaak niet veel beter. Al kletsende sla ik vaak paaltjes over, paaltjes zijn spoorloos verdwenen of volledig vergroeid met de natuur en daardoor niet meer zichtbaar.

De Doarpskuierkes van Eastermar worden aangegeven met kleurpaaltjes. Of je volgt de route via het boekje dat je kunt kopen bij de gemeente of verkooppunten. Helaas  wordt er op de site van de Doarpskuierkes niet vermeld welke verkooppunten. Gemiste kans. Dan maar vooraf  het route boekje downloaden. En hopen op goed gemarkeerde paaltjes.

Onvindbare paaltjes van de wandelroute

Met de gedownloade route op de telefoon ga ik samen met een vriendin van start op de blauwe route. Omdat we een paar maanden weinig gewandeld hebben starten we ons wandelritme op met deze korte wandelroute in Eastermar. En dat begint niet echt super…

Direct vanaf de start zien we namelijk nergens meer een blauw paaltje. Wel prachtige natuur en een mooie route over een zandpad. Maar geen paaltjes met route aanwijzingen. Met de kaart op de telefoon lukt het ons op de blauwe route te blijven en zien we zowaar na twee kilometer eindelijk een blauw paaltje.

Vanaf dit punt zien we gelukkig vaker de gekleurde paaltjes langs de route staan. Al is het af en toe flink zoeken. En deze zoekmomenten gebruiken we dan ook om goed om ons heen te kijken. Want wat is het hier mooi!

Wandelen in Eastermar
Verstopt routepaaltje
Wandelroutes Eastermar
Leuke verrassing onderweg.
Routepaaltjes Doarpskuierkes Eastermar
Meerdere routes op een paaltje

Wandelen in Friesland, onbeschrijfelijk mooi.

Al vaker heb ik wandelroutes in Friesland gelopen. En elke keer verbaas ik mij over hoe mooi het zo dicht bij huis is. De Doarpskuierkes in Eastermar kunnen dan ook zeker rekenen op nog een bezoek van ons.

Totaal nog niet verveeld van alle mooie uitzichten hebben we afgesproken om de volgende keer de langere wandelroute rondom Eastermar te lopen. En als we die gelopen hebben is er nog meer keuze voor wandelroutes in Eastermar. Genoeg redenen dus om een Eastermar te bezoeken. Al is het alleen al om de leuke winkelstraat met megagroot terras!

Winkelstraat Eastermar
Je kunt leuk winkelen in Eastermar.

Wandelroutes in Friesland

Kortom, ben jij ook opzoek naar mooie wandelroutes in Friesland? Denk dan ook aan Eastermar als prachtig gebied om te wandelen. En wil je wandelen met je hond in Friesland? Dan kun je deze Doarspkuierkes ook wandelen. Je hond is, mits aangelijnd, welkom!

Tips voor nog meer mooie wandelroutes in Friesland? Dan is de wandelroute Surhuizum ook echt een aanrader!

Wandel je graag in Groningen? Dan vind je op deze site meerdere wandelroutes in Groningen. Zowel korte wandelroutes als de wat langere wandelroutes.

Meer informatie over de Doarpskuierkes Eastermar: Website met de routes van de Doarpskuierkes Eastermar

Ga je graag goed voorbereid op pad? Via Bol.com shop je zo je wandeloutfit bijelkaar!

You may also like

2 reacties

Marion 25 september 2021 - 17:19

Als er routebordjes ontbreken dan is het handig om dit te melden zodat de vrijwilligers die de routes controleren en onderhouden deze kunnen herstellen.

Beantwoorden
Yvonne 26 september 2021 - 09:18

Hoi. Ik heb de organisator van de route een bericht gestuurd! Hopen dat ze het gaan aanpassen want het is zo’n mooie route!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.