Integreer je bureau in de woonkamer met deze 5 tips

door Yvonne
integreer je bureau in de woonkamer

Een bureau in je woonkamer integreren zodat deze bij je interieur past, hoe doe je dat en waar moet je rekening mee houden? Stel jij jezelf deze vragen ook regelmatig? Lees dan snel verder want tijdens mijn zoektocht naar een geschikt (klein) bureau passend in onze woonkamer kwam ik deze 5 echt handige tips tegen.

Belangrijke aandachtspunten bij een bureau in je woonkamer

Of je nu veel of weinig aan je werkplek in je woonkamer gaat zitten werken, er zijn echt een aantal punten die belangrijk zijn om rekening mee te houden bij het aanschaffen en plaatsen van een bureau voor in de woonkamer. Hiermee voorkom je dat het een ‘een sta in de weg rommelplaats’ in je kamer wordt waar je liever niet zit te werken. Doe je voordeel met deze tips en maak jouw ideale (kleine) werkplek in je woonkamer!

1: integreer je bureau in je woonkamer bij je interieur

Misschien een open deur, maar wanneer je een bureau koopt die past bij je interieur, dan is je werkplek onderdeel van je woonkamer. In onze woonkamer hebben we zwarte meubelen, mijn voorkeur voor een bureau in onze woonkamer is dan ook gevallen op één van deze zwarte bureautafels. Dit bureau past super mooi bij de rest van de meubels en integreert prima met de rest van de meubels.

2: Zorg voor een ergonomische werkplek

Ook bij een thuiswerkplek in je woonkamer is een goede houding erg belangrijk. Ongemerkt zit je er toch vaak een aantal uren achter te werken. Hou daarom rekening met deze ergonomische werkplek tips voordat je een bureau aanschaft.

3: Plaats een mooie stoel bij je bureau

Of je nu kiest voor een bureaustoel of keukenstoel, zorg ervoor dat deze stoel geen sta in de weg wordt. Of dat de stoel zo groot is dat deze teveel ruimte inneemt. Let ook bij het kiezen van de stoel op je houding. Belangrijk daarbij is dat je bureau niet te hoog of te laag is in verhouding met de zithoogte van je stoel. Op internet vind je genoeg tips hierover.

Persoonlijke thuiswerkplek
Een persoonlijke thuiswerkplek werkt veel fijner

4: Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden

Niets ergerlijker dan een bureau vol rotzooi. En dat een bureau al snel vol ligt met spullen die je de volgende keer tijdens het werken weer nodig hebt, dat is snel gebeurt. TIP: schaf een opberg box aan waarin je na het werken al je spullen verzamelt. Zet deze box na het werken in een kast dan kun je de woonaccessoires weer terug zetten op het bureau en maakt je homeoffice weer onderdeel uit van je woonkamer.

5: Kies voor persoonlijke accessoires op je bureau

Al eerder schreef ik een blog met tips om je interieur persoonlijk te maken. Pas deze tips ook toe bij het inrichten van je werkplek. Hiermee integreer je jouw bureau heel gemakkelijk in je woonkamer. Leg er bijvoorbeeld een mooie stapel boeken op of maak dit de plek voor lijstjes met persoonlijke foto’s. Of kies voor een enorm boeket (nep) bloemen die echt de show stelen in jouw interieur!

Thuiswerkplek inrichten
Thuiswerkplek inrichten met persoonlijke spullen

Wil jij je bureau ook integreren in je woonkamer?

Dan hoop ik dat je met deze 5 tips echt de leukste en meest inspirerende werkplek in huis voor jezelf maakt. Investeer in elk geval in een bureau en stoel dat recht doet aan jouw houding en daardoor ergonomisch goed is. Wil je low budget accessoires aanschaffen? Loop dan eens een kringloop winkel binnen en wie weet scoor jij dat pareltje voor een klein prijsje waarmee jouw thuiswerkplek echt persoonlijk wordt!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.