Een persoonlijk interieur creëer je makkelijk met deze 5 originele tips!

door Yvonne
persoonlijk interieur

Wil je graag een persoonlijk interieur om je huis gezelliger te maken? En wil je daarbij echt iets aan je interieur toevoegen wat bij jou en je familie past? Zorg dan voor een persoonlijke touch door één van deze 5 tips toe te passen en creëer een gezellig thuis!

Persoonlijk interieur voor een sfeervol thuis!

Een thuis creëren willen we allemaal. Persoonlijke accessoires in je inrichting helpen daarbij. Maar wat is nu echt leuk om in je interieur te zetten zodat je huis echt persoonlijk wordt? Ik geef je in deze blog 5 makkelijke interieurtips om je echt thuis te voelen in je huis. En je laat je bezoek direct zien wie jij bent!

1: Droog je favoriete bloemen uit je tuin en lijst ze in

Mijn favoriet voor een persoonlijk interieur is toch wel het drogen van mijn lievelingsbloemen uit onze tuin voor in het huis. Met behulp van een bloemenpers heb ik meerdere bloemen gedroogd en na drie maanden in een lijst geplaatst. De fotolijst heb ik gescoord bij de kringloopwinkel en de bloemen komen uit eigen tuin. Een prachtig resultaat voor weinig kosten!

Droogbloemen in je interieur
Klaproos uit eigen tuin gedroogd.

2: Zet iets ouds van je familie in je interieur

Zelf hou ik enorm van de combinatie oud en nieuw in het interieur. Een accessoire dat al heel wat jaren meegaat, wat versleten is en ooit eerder bij je (groot) ouders in huis heeft gestaan vertelt een verhaal in stilte… Zelf heb ik vol trots een prachtig aardappelschil kistje op de eettafel als fruitschaal staan. Deze kist is gemaakt door mijn opa van resthout van een oude kast. Mijn oma zat altijd met deze kist op schoot vol met aardappels. Ze schilde dan voor het hele gezin de aardappelen.

Heb jij ook een familie erfstuk met een waardevol verhaal? Haal het van zolder, stof het af en geef het een mooie plek in je huis!

Brocante fruitschaal
Fruitschaal gemaakt door mijn Opa.

3: Hang persoonlijke foto’s op*

Deze tip is waarschijnlijk niet heel verrassend. Maar wel leuk! Want met foto’s aan de muur laat je makkelijk zien waar je echt van houdt en wat je mooiste herinneringen zijn. Wil je eens wat anders? Kies dan voor hexagon fototegels van Modulari. Met dit fotosysteem kun je makkelijk meerdere foto’s uitzoeken (scheelt keuzestress) en hang je ze toch mooi en origineel op in je interieur!

*Samenwerking Zie disclaimer

Hexagon fototegels
Hexagon fototegels. Bron: Modulair.com

4: Leg je favoriete boek in huis voor een persoonlijk interieur

Een boek is heel persoonlijk. De één houdt van thrillers, een ander leest graag romans of stripboeken. Wat je favoriete genre ook is, een boek zegt heel veel over jou! Door jouw favoriete boek in je interieur te gebruiken als accessoire, voel je je direct thuis in je eigen huis!.

Zelf ben ik fan van het boek Hygge van Meik Wiking. Dit boek heeft een mooie plek bij ons in huis. Elke keer wanneer ik dit boek zie, weet ik weer wat voor mij belangrijk is: een warm en sfeervol thuis creëren voor mijn gezin!

Hygge in je interieur
Hygge in je interieur.

5: Hang een poster van je favoriete stad op

Er is vast wel een stad waar je speciale herinneringen aan hebt. Of je eigen woonplaats is voor jou heel belangrijk. Door een kaart of poster van je eigen woonplaats of favoriete stad in je interieur op te hangen wordt je hier altijd aan herinnert. De prachtige zwart/wit kaarten of posters van steden en dorpen passen in elk interieur.

TIP: ken je iemand die net verhuisd is? Dan is een kaart of poster van de nieuwe of oude woonplaats superleuk om te geven!

Persoonlijke interieur tips
Mijn woonplaats opende op een kaart.

Zelf aan de slag voor een persoonlijk interieur

Met deze 5 tips hoop ik jou geïnspireerd te hebben om je huis nog meer sfeer en persoonlijkheid te geven. Misschien heb je zelf nog leuke ideeën? Plaats ze gerust in een reactie onder deze blog voor blog meer inspiratie.

You may also like

2 reacties

Marion 4 januari 2023 - 17:05

Ik kan me helemaal vinden in jouw tips. Leuke blog.

Beantwoorden
Yvonne 4 januari 2023 - 18:17

Dankje! Vind iets persoonlijks in het interieur altijd erg mooi.

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.