Bij Sparjebird wandelen? Loop de rustige ‘Swalkroute’ bij de Hemrik

door Yvonne
Sparjebird wandelen

Wil jij wandelen bij Sparjebird in de Hemrik? Kies dan voor wandelroute de ‘Swalkroute’. Deze wandeling start op een kilometer van restaurant Blokhut Sparjebird. Het is een prachtige afwisselende wandelroute door het bos, langs het water, over zandpaden met mooie vergezichten!

Wandelen bij Sparjebird in de Hemrik

Sparjebird is een buurtschap in de gemeente Opsterland in de provincie Friesland. Het ligt tussen de Hemrik en Wijnjeoude in. Deze regio is als wandelgebied veel minder bekend dan de vaste grote wandeltrekpleisters in Friesland zoals Bakkeveen en Beetsterzwaag.

Omdat ik niet van van wandelen in de drukte hou, ben ik altijd op zoek naar rustigere locaties met mooie wandelroutes. En tijdens het wandelen van deze de ‘Swalkroute’ op een prachtige winterse zondag, ben ik bijna niemand tegen gekomen!

Rustige wandelroute Friesland

Praktische informatie Swalkroute in de Hemrik

Swalkroute Hemrik
Afstand7.93 km
Startpunt MFC de Bining: Engbert Pierswei 4, 8409 JW Hemrik
Hier kun je ook prima je auto parkeren
Link naar wandelrouteSwalkroute Hemrik Route You
Mag je hond mee? Aangelijnd is je hond welkom.

Afstand en startpunt van de Swalkroute

De afstand van deze wandelroute is net geen 8 kilometer. En daardoor ook prima te wandelen voor beginnende wandelaars. De route start vanaf MFC de Bining in de Hemrik. TIP: start met wandelen vanaf MFC de Bining linksaf richting de Opsterlandse Compagnonsvaart. Hierdoor loop je eerst een stuk langs de vaart en later door het mooie bos.

Hemrik wandelroute

Wandelen bij Sparjebird is kiezen voor afwisseling

De ‘Swalkroute’ is een prachtige route met veel afwisseling. Je wandelt door verschillende soorten bos met mooie verzichten. Onverwachts loop je ook ineens langs een prachtige ven midden in het bos. Ook wandel je over asfalt, bos- en zandpaden. Het dragen van wandelschoenen is echt aan te raden!

Route aanwijzing van de ‘Swalkroute’

Zelf heb ik de route gevolgd via de Route You app met interactieve kaart. Je kunt de kaart ook downloaden en uitprinten. De wandelroute wordt niet aangegeven met paaltjes of borden maar de route is met de kaart heel goed te volgen. Voor het eerst ben ik dan ook een keer niet fout gelopen!

Wandelen bij Sparjebird
Prachtige ven midden in het bos

Wandelen bij Sparjebird en lekker eten

Naast wandelen hou ik ook van lekker eten en gezellige restaurants. Dus wandel ik het liefste ergens waar ook een goed restaurant in de buurt is. En deze combinatie vind je dus in de Hemrik. Restaurant Blokhut Sparjebird is een prachtige locatie midden in het bos waar je bij de houtkachel kunt nagenieten van je wandeling.

Blokhut restaurant Sparjebid

In deze prachtige sfeervolle blokhut is het prima bijkomen van je wandelroute. Bij de houtkachel op de chesterfield bank is het genieten van huisgemaakte appeltaart of andere lekkere gerechten. Meer weten? Klik hier voor een uitgebreide blog van Blokhut Sparjebird.

Wil jij ook wandelen bij Sparjebird in de Hemrik?

Dan kan ik alleen maar zeggen doen! Trek je wandelschoenen aan en geniet. Niets geen volle parkeerplaatsen, zoeken naar een plekje en in de file wandelen achter alle andere zondagse wandelaars aan. Nee het is hier heerlijk rustig waardoor je echt kunt genieten van de Friese natuur! Wil je nog meer wandelinspiratie in Groningen en Friesland? Klik dan hier voor alle wandelroutes op deze site.

Natuurlijk overnachten in Friesland

Ben jij opzoek naar unieke en natuurlijke overnachtingsmogelijkheden in Friesland? Huur dan eens een huisje bij natuurhuisje.nl en geniet nog langer!

Zie disclaimer voor meer informatie over mijn voorwaarden

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.