Wandelroute Oldeberkoop vanaf het Koepelbos is zo bijzonder mooi

door Yvonne
Wandelroute Koepelbos in Oldeberkoop

Wanneer je van parkbossen, Engelse tuinen en historie houdt, dan is deze wandelroute vanaf het Koepelbos in Oldeberkoop echt iets voor jou! Ga je er samen met je kinderen op uit dan is deze route ook heel geschikt want in het Koepelbos is een prachtige (gratis) speeltuin en dierenweide waar de kids al hun energie kwijt kunnen.

Bijzondere wandelroute in en rond het parkbos Koepelbos

Het Koepelbos van Oldeberkoop (Gemeente Ooststellingwerf) is één van de drie parkbossen in en rond dit Friese dorp. Samen met de andere parkbossen: Molenbos en Sterrebos, is het Koepelbos een unieke beleving voor de wandelaar. Deze parkbossen zijn namelijk aangelegd in de 18e eeuw aangelegd in unieke Engelse Stijl.

Wandelroute Koepelbos
Wandelroute Koepelbos

Kenmerkende Engelse landschapsstijl

De Engelse stijl is herkenbaar aan de slingerpaadjes, (spiegel)vijverpartijen, bruggetjes en niveauverschillen. De beplanting is ook heel gevarieerd van varens tot hele oude bomen. Wandelend over de prachtige bruggetjes ben je heel even in een heel ander land!

Parkbos Koepelbos in Engelse stijl
Parkbos Koepelbos in Engelse stijl

Verschillende wandelroutes vanaf Koepelbos Oldeberkoop

Vanaf parkbos Koepelbos in Oldeberkoop kun je verschillende wandelroutes lopen. Bij het restaurant bij de ingang van het park, kun je route boekjes krijgen en via internet vind je ook verschillende routes. Zelf heb ik de 7 kilometer lange wandelroute: weg van Oldeberkoop gewandeld. Deze start vanaf het hertenkamp naast restaurant het Koepelbos waar je je auto gratis kunt parkeren.

Praktische gegevens wandelroute: Weg van Oldeberkoop

Om het je makkelijk te maken heb ik alle gegevens van deze route in een handig overzicht gezet:

Weg om Oldeberkoop
Afstand7 kilometer
Startpunt en eetgelegenheidPannenkoekboerderij ‘Koepelbos
De Weeme 14
8421 DB Oldeberk
oop

(parkeren bij naastgelegen hertenkamp)
Link naar wandelroute voor downloaden kaartWeg van Oldeberkoop
Honden toegestaanAangelijnd toegestaan
RolstoelvriendelijkDe hele route is niet volledig geschikt voor de rolstoel, het deel in het Koepelbos heeft verharde paden

Meer over deze wandelroute vanaf het Koepelbos

Tijdens het wandelen van deze route loop je door twee van de drie parkbossen van Oldeberkoop. Ook ontdek je het dorp Oldeberkoop en een stuk van de historie. Daarnaast wandel je ook langs de Bonifatiuskerk en Villa Vredewoud in Jugendstil-achtige stijl.

Prachtige plekken voor natuurfotografie

Zelf heb ik erg genoten van al die kronkelpaadjes in de parkbossen en het stille water in de vijver. Al deze prachtige plekjes vragen om even stil te staan en te genieten. Of om mooie foto’s te maken. Parkbos Koepelbos is dan ook een geliefde plek voor natuurfotografen. En dat snap ik heel goed!

Koepelbos parkbos Oldeberkoop
Koepelbos parkbos Oldeberkoop

Wandelroute in Friesland met speeltuin

Zoals al in de inleiding van deze blog vermeld, kun je ook prima met de kinderen naar dit parkbos toe. Zowel het hertenkamp maar vooral de (gratis) speeltuin gaan je kinderen zeker leuk vinden. Geniet na de wandeling van een lekkere ijsco bij restaurant Het Koepelbos en je weet zeker dat je een top dag hebt met je gezin!

Speeltuin Koepelbos Oldeberkoop
Speeltuin Koepelbos Oldeberkoop

Meer wandelroutes in Friesland

Ben je na deze route nog niet uitgewandeld en wil je meer van deze mooie provincie van Nederland ontdekken? Op mijn site vind je nog veel meer wandelroutes in Friesland. Bijna alle routes zijn in rustige wandelgebieden en je kunt overal makkelijk parkeren.

Ga op vakantie in Friesland

Kan je echt geen genoeg krijgen van al het moois hier in de omgeving? Boek dan via natuurhuisje.nl of booking.com een overnachting (of twee, drie…) en ontdek elke dag weer een uniek stukje natuur van Friesland.

Heb jij deze route gewandeld? Laat me in een reactie weten wat jij het mooiste vond!

Banner overyvonne

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.