Theeweetjes en een nieuwe ‘Thee place to be’

door Yvonne
thee weetjes

Welke theeweetjes heb jij de afgelopen week te weten gekomen? Heb jij nog een nieuwe theesmaak of voorkeur ontdekt? Of misschien een nieuwe ’thee place to be’? In deze (voorlopig) laatste blog over thee, vertel ik je meer over mijn liefde voor thee!

Theeweetjes en thee voorkeuren

Afgelopen week zijn er vijf andere theedrinkende bloggers aan het woord geweest. Wat een verschil zit er in thee favorieten en voorkeuren. Zo drink ik thee het liefste uit een glas. In een mok heb ik het gevoel dat het ‘doodslaat’ en snel koud wordt. Selena blijkt juist weer het liefste thee uit een mok te drinken… En terwijl ik met een grote boog om een kop rooibos of munt thee heen loop, drinken Lodi en Yvette deze thee soorten juist het liefste!

Maar hoe zet je nu het beste een kop thee? En wat is de helende werking van kamillethee? En had jij al eens van een theeswap gehoord? Allemaal interessante thee weetjes voor echte theeleuten!

Hightea tips

Naast hun voorliefde voor thee, blijken we allemaal ook erg van een heerlijke high tea te genieten. Elke theeleut heeft wel een favoriete locatie voor een overheerlijke high tea. In de blog over mijn favoriete theesmaken, heb ik al verteld dat ik het liefste naar het theefabriek in Houwerzijl ga voor een high tea of een afternoon tea! Een top locatie waar je heerlijk kunt eten, veel over thee kunt leren in het theemuseum en je kunt je favoriete thee kopen in het theewinkeltje! Hoeveel thee wil je hebben?

Nieuwe ‘Thee place to be’

yourdailyteacup

Extra leuk van een week lang met thee bezig te zijn, is het ontdekken van thee weetjes nieuwe thee locaties. Zo heb ik ontdekt dat er midden in de stad Groningen een nieuwe thee winkel zit: ‘Yourdailycupoftea‘. Sinds maart heeft eigenaresse Rensina Steursma de deuren geopend van haar thee belevingsstore: “Ik besloot om mijn eigen onderneming op te starten, een heuse belevingsstore waar je kwalitatieve theeën, mooie theepotten en ander leuks vindt. Want dit is iets wat ik heel erg mis in het Noorden van het land”. Meer lezen? Rensina heeft ook een blog: mydailyteacup!

Met haar thee belevingsstore speelt Rensina goed in op de opkomende thee markt. In haar sfeervolle winkel kun je uiteraard terecht voor heerlijke thee. Maar ook theepotten, theekoppen, accessoires en wat lekkers. Afgelopen donderdag heb ik een bezoek gebracht aan haar winkel. Bij binnenkomst kun je de grote wand kast met alle soorten thee niet missen.

Theeproeverij

De natuurlijke, Scandinavische inrichting, zorgen voor een heerlijk rustig gevoel. Je gaat er direct zachter van praten. Helaas konden we, vanwege de corona crisis, niet plaats nemen op de uitnodigende zitjes voor een kop thee met wat lekkers. Dan was voor mij het Hygge gevoel compleet geweest. Ik kom zeker terug om te genieten van al het lekkers wat op het menu staat!

Thee weetjes yourdailyteacup
Thee proeverij

Natuurlijk ben ik niet met lege handen uit deze thee belevingsstore gegaan. Ik heb onder andere de ‘theeproeverij‘ gekocht: 10 verschillende smaken thee, om uit te proberen. Ook een super leuk cadeau ideetje! En deze proeverij en alle andere theeën zijn online ook te bestellen.

Morgen (moederdag) ga ik samen met mijn gezin deze theeën proeven en wie weet ontdekken we wel een nieuwe favoriet. En uiteraard hoort bij een theeproeverij wat lekkers, dus bak ik scones, cupcakes en nog veel meer high tea gerechten. De lemon curd voor erbij heb ik ook gekocht bij yourdailycupoftea. In een volgende blog ga ik jullie uitgebreid vertellen hoe de thee proeverij was!

Mijn favoriete snack bij de thee

Bij een kopje thee hoort uiteraard iets lekkers. Wat is jouw favoriete snack? Ik eet het liefste chocolade bij de thee. Door de warmte van de thee smelt de chocolade nog beter in je mond waardoor de smaak van chocolade nog voller wordt. Mijn ultieme en favoriete thee snack is een dadel met een laagje melkchocolade. Te koop bij onze plaatselijke groenteboer: de Frambozenboerderij. Ook online te bestellen.

High tea recepten

Nu duik ik de keuken in om de high tea voor morgen voor te bereiden. Onder andere cupcakes, scones en pancakes mogen niet ontbreken. Ik hou jullie op de hoogte en de lekkerste recepten deel ik met jullie! En ik wens je, ondanks dat alles op dit moment anders is, toch een fijne Moederdag. Maak er een mooie dag van!

Ik ben wel benieuwd: wat is jouw favoriete gerecht bij een high tea? En heb je een favoriet recept? Deel het hieronder in een reactie om ons te inspireren!

Wil je alle thee interviews nog een keer nalezen? Klik op de namen voor de andere thee interviews: Lodi, Marijke, Eke, Yvette, Selena

You may also like

2 reacties

Rennsina 9 mei 2020 - 12:18

Wat een superleuk blog Yvonne! En wat fijn hoe je mijn winkel hebt ervaren, dat is precies wat ik met de winkel wil uitstralen.
Geniet van je hightea en succes met de voorbereidingen!

Beantwoorden
Yvonne 9 mei 2020 - 18:06

Hoi Rensina,

Ik kom zeker vaker bij je langs! EN ik hou je op de hoogte van onze theeproeverij!

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.