Theeworkshop bij Theetuin Blotevoetenhof: leren over thee!

door Yvonne
Theeworkshop bij theetuin Blotevoetenhof

De theeworkshop bij theetuin Blotevoetenhof is één van de nieuwste activiteiten in het Westerkwartier. Een workshop op een prachtige locatie in Groningen waarbij je alles leert over thee. Waarom je deze theeworkshop echt moet volgen en wat je er allemaal leert vertel ik in deze blog.

Thee inspiratie in Groningen!

Als echte theeliefhebber ben ik altijd opzoek naar nieuwe thee inspiratie. Zo vind je mij regelmatig bij theewinkel Binnen Buiten Genieten in Opende. en weet ik hier in Groningen steeds meer leuke adressen voor een heerlijke high tea. Aan het lijstje met thee inspiratie kan ik nu ook een theeworkshop toevoegen. En dat gewoon dichtbij huis bij theetuin Blotevoetenhof in Opende. Een prachtige locatie van Staatsbosbeheer. Vanuit deze theetuin start ook het Blotevoetenpad. Eén van de top uitjes van Nederland!

Thee inspiratie
Genoeg thee om te proeven.

Theeworkshop bij Theetuin Blotevoetenhof

Op facebook zag ik het bericht van de theeworkshop bij Theetuin Blotevoetenhof in Opende voorbij komen. Ik heb mij direct aangemeld. Eigenlijk niet precies wetende waarvoor. Maar hé, het gaat over thee en dan ben ik altijd enthousiast. Dus zonder enige verwachting heb ik deelgenomen aan de theeworkshop. En wat was het leuk, leerzaam en lekker!

Wat leer je tijdens een theeworkshop?

Denk je gezellig een high tea te gaan doen tijdens de workshop, dan heb je het mis. Je drinkt wel thee en je eet genoeg lekkers, maar alles wat je eet en drinkt is om te leren. Om te leren over thee. Want waarom smaakt je thee zo anders wanneer je er een plakje cake bij eet? En wat gebeurt er met de smaak van je favoriete thee wanneer je deze drinkt bij een borrelplank met hartige hapjes?

Theeproeverij workshop Zoet
Wat doet chocolade met de theesmaak?
Hartige hapjes bij thee
Smaakt kaas bij thee?
Ice tea van verse thee
Is thee lekker met een borrelplank?

Een theesommelier leert je alles!

Het proeven van thee staat centraal in de  thee workshop. Maar je leert ook van alles over de oorsprong van thee. Theesommelier Cynthia vertelt tijdens de theeworkshop vol enthousiasme over de oorsprong van thee, de verschillende zetwijzen en de invloeden van de natuur op de smaak van de thee.

Want heb je al eens nagedacht het over de constante theesmaak van Pickwick thee? Thee is een natuurproduct, smaak wordt beïnvloed door de natuur. En toch smaakt Pickwick thee altijd hetzelfde. Hoe dat kan en hoe smaak toegevoegd wordt, dat leer je tijdens deze theeworkshop.

Proeverij theeworkshop
Leerzame middag.

Is deze theeworkshop geschikt voor iedereen?

Ja, zelfs wanneer je geen thee lust! Doordat de thee die je proeft op meerdere manieren gezet wordt, met verschillende hapjes erbij, ervaar je theedrinken op een hele andere manier. Thee drinken wordt nooit meer hetzelfde.

Wanneer ik nu thee drink met daarbij een koekje (of chocolade…), let ik heel erg op wat er qua smaak gebeurt. Hoe smaakt de thee zonder iets te eten? En wat doet het koekje met de smaak? Een gewoon kopje theedrinken is er na de theeworkshop bij theetuin Blotevoetenhof niet meer bij. Is dat erg? Nee, want ik ben me nu veel bewuster van wat ik drink, wat ik proef en waarom ik zo’n theeliefhebber ben.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze theeworkshop bij Theetuin Blotevoetenhof? Wil je ook meer leren over thee? Kijk dan op de site van de theetuin voor meer informatie.

Bij menu: inspiratie Thee op deze site vind je veel meer thee informatie en leuke theetips!

Wat is jouw favoriete thee en wat eet jij het liefste daarbij? laat het weten via een reactie.

*Affiliatie links 

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.