Stamppot Chinese kool met gehakt en nasikruiden

door Yvonne
Stamppot chinese kool

Hou je van stamppot met extra pit? Deze stamppot Chinese kool met gehakt en nasikruiden is dan precies wat jij zoekt!

Chinese kool stamppot recept

Chinese kool stamppot met gehakt en nasi kruiden is net een beetje anders is dan de traditionele Hollandse stamppot. Het is een heerlijke combinatie van feelgood food met een pittige bite door de nasikruiden.

Deze makkelijke stamppot is ook een ideaal gerecht wanneer je niet vaak boodschappen wilt doen. De Chinese kool kun je prima een week op voorraad hebben in de koelkast. Zo zet je ook aan het einde van de week nog een verse maaltijd op tafel!

Ook leuk en lekker: net even anders stamppot kookboek

Makkelijk Chinese kool recept voor de herfst

Wij vinden dit echt een heerlijke herfststamppot. In de gure en koude tijd van het jaar is dit één van onze favorieten maaltijden. Vooral op zaterdagavond, met het bord op schoot voor de tv. En stiekem is deze stamppot ook heel goed in de zomer te eten. Zeker met een frisse salade erbij. 

Chinese kool stamppot
Chinese kool

Ingrediënten voor de stamppot Chinese kool

  1. 800 gram stamppot aardappelen
  2. 1 Chinese kool
  3. 400 gram gehakt
  4. 1 zakje nasikruiden
  5. 100 gram spekjes 
  6. 1/2 bosje bosui
  7. Klein klontje boter
  8. Scheutje melk

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Bak ondertussen het gehakt rul in een hapjespan en voeg de nasikruiden en een klein beetje water toe. Roer dit goed door elkaar.
  • Bak de spekjes ondertussen in een koekenpan goed uit, giet het vet af en voeg de spekjes toe aan het gehaktmengsel.
  • Snij de Chinese kool in reepjes en roerbak dit door het gehaktmengsel. 
  • Snij de bosui in kleine ringetjes en bak kort mee.
  • Maak van de aardappels een puree met boter en melk. Let op dat je het niet te smeuïg maakt, het mengsel van gehakt en Chinese kool bevat ook vocht. 
  • Roer het mengsel van gehakt en Chinese kool door de puree. Ik gebruik hiervoor een lepel met een gat erin. Super makkelijk!

TIP: Serveer eventueel met een frisse salade en maak de stamppot Chinese kool  een dag van te voren. De nasikruiden trekken dan nog beter door de stamppot! 

Liever een vegetarische stamppot? Vervang dan het gehakt door vegetarisch gehakt en laat de spekjes achterwege.

Meer makkelijke stamppot inspiratie

Heb jij al eens stamppot rode biet met appel en spekjes gegeten? Nee? Doen! Want ook deze stamppot is super lekker en je kunt de ingrediënten makkelijk op voorraad in huis hebben.

Handig kookgerei voor deze stamppot

Grote pan

Scherp mes voor het betere snijwerk

Bol.com links zijn affiliatie links. Zie disclaimer

You may also like

10 reacties

Marion 21 januari 2020 - 17:59

Klinkt erg lekker.

Beantwoorden
Yvonne 22 januari 2020 - 13:10

Is hier favoriete stamppot!

Beantwoorden
Doortje 13 oktober 2020 - 16:55

Dit word een blijvertje, helemaal goed gekeurd

Beantwoorden
Yvonne 25 februari 2021 - 08:37

Leuk om te horen. Nog steeds favoriet?

Beantwoorden
Loempia's uit de oven - Over Yvonne 4 maart 2020 - 17:18

[…] is deze stamppot chinese kool met nasi kruiden ook wel iets voor […]

Beantwoorden
Stamppot rode bieten met appel en spekjes - Over Yvonne 12 oktober 2020 - 11:19

[…] zin in een pittige stamppot? Misschien is stamppot chinesekool met nasikruiden iets voor […]

Beantwoorden
Doortje 13 oktober 2020 - 16:56

Dit word een blijvertje, helemaal goed gekeurd

Beantwoorden
Yvonne 15 oktober 2020 - 07:22

Goed om te horen. En eet smakelijk!

Beantwoorden
Floor 7 mei 2024 - 21:06

Voor hoeveel personen is dit recept?

Beantwoorden
Yvonne 8 mei 2024 - 16:06

Wij eten met 4 personen van dit recept.

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.