Een nieuwe keuken; het eindresultaat!

door Yvonne
Interieurstyling

Wordt het echt zo mooi als we bedacht hebben?

Het is zover: de sloophamer is afgestoft en gaat richting de keuken. Zodra de hamer het eerste kastje raakt, blijft er van de keuken weinig over. Veel meer dan wat spaanplaat blijkt het niet te zijn. Wanneer de keuken eruit is, besef ik dat het meer werk is dan vooraf gedacht. De complete achterwand is eruit, in een andere muur zit een groot gat en het stof dwarrelt door het hele huis. 


“Bouwtekening”

In mijn blog: een nieuwe keuken schreef ik uitgebreid over de keuzes die we tijdens het uitzoeken moesten maken. De roze verbouwingswolk die tijdens het uitzoeken wat haarscheurtjes had opgelopen, was in de afgelopen maanden goed hersteld. Echter, ik ken mijzelf lang genoeg om te weten dat ik met veel  enthousiasme aan een verbouwing begin. Om vervolgens door gebrek aan geduld en “allergie” voor rommel te veranderen in ‘bouwzilla’. Ja, de beste vriendin van ‘bridezilla’. Omdat ervaring de beste leermeester is, had ik dus besloten het nu anders te gaan doen: ik zou gaan genieten van de verbouwing! Niets geen ongeduld, ergernissen of klusmoeheid. Van dat alles zou ik deze keer geen last hebben!

Elke avond ben ik erg populair bij de klussers!

Dat hield ik precies twee dagen vol. Want dacht ik dat we alle keuzes bij de keukenzaak al gemaakt hadden, helaas. Elke avond ben ik erg populair bij de klussers! Meerdere keren wordt mijn naam geroepen en moet ik mee beslissen over van alles en nog wat: van stopcontacten,afwerkingslijstjes tot lichtpunten aan toe. En tussendoor zet ik liters koffie.Gemakshalve heb ik het maar even niet over het uur waarin we uitgebreid gediscussieerd hebben over de afmetingen van de schouw. Zelfs de indeling van de keuken leidt, ondanks de duidelijke tekening, nog tot een pittige discussie. Achteraf blijkt een Babylonische spraakverwarring de oorzaak van dit misverstand te zijn. En elke avond voor het slapen gaan stofzuigen, dweilen en afstoffen bevalt toch iets minder goed dan vooraf gedacht.

Dit had ik natuurlijk allemaal kunnen verwachten. Maar volgens mij leer je jezelf nooit beter kennen dan tijdens een verbouwing. Zowel je talent tot klussen als je karakter, worden op de proef gesteld. Dat ik geen klustalent heb is natuurlijk geen nieuws. Maar ook al ben ik veertig en een beetje, een aantal karakter eigenschappen krijg ik nog steeds niet onder controle.

Nog mooier dan op de tekening!

Maar na amper drie weken klussen is de keuken af. Nog mooier dan op de tekening! En van alle horror verhalen die je hoort bij een keuken verbouwing is totaal geen sprake. Alles past precies en werkt perfect. Het is de keuzestress, stof happen en discussies meer dan waard geweest!

Elke dag is het weer een feestje om in de keuken aan het werk te gaan. Ik sta vaker iets te bakken, een recept uit te proberen of samen met de kinderen eten te koken. Ook na het eten blijven we langer aan tafel zitten.

De komende jaren hopen we veel mooie herinneringen te gaan maken, in ons huis, ons thuis!

En ‘bouwzilla’? Die is voorgoed bij ‘bridezilla’ gaan wonen… (hoop ik) 

Keuken front aanzicht

Oven ingebouwd in muur naar garage

Koffie hoek

Aanrecht

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Of gewoon een leuke reactie? Laat het me dan hieronder bij de reacties weten. 

Liken en delen op social media mag ook altijd! 

You may also like

8 reacties

Karin 11 oktober 2019 - 09:23

Wauw wat een prachtige keuken, hier kun je zeker weer jaren van genieten!!

Beantwoorden
Yvonne 11 oktober 2019 - 17:26

Hoi Karin, Dat hopen we inderdaad. Erg blij met hoe het geworden is. Sta nog voor de volle 100% achter de keuze voor een volledig zwarte keuken!

Beantwoorden
Anita Dijksterhuis 11 oktober 2019 - 10:32

Prachtige (woon)keuken!! Vrienden van ons hebben ook een koffiecorner. Meer ruimte hierdoor op aanrecht.
DeLonghi hebben wij ook

Beantwoorden
Yvonne 11 oktober 2019 - 17:25

Hoi Anita. Dankjewel! Zijn er ook erg blij mee. En idd een koffiecorner is heel erg fijn. En de DeLonghi ook. Al jaren veel plezier van, al drink ik alleen thee…

Beantwoorden
Ria 12 oktober 2019 - 06:50

Prachtig Yvonne! Zowel de keuken als het lezen van jou blogs!

Beantwoorden
Yvonne 12 oktober 2019 - 07:36

Hoi Ria, dankjewel voor de complimenten en je reactie!

Beantwoorden
Ingrid Sytema 15 oktober 2019 - 18:41

Hallo Yvonne,
Wat ontzettend leuk om dit te lezen en het eindresultaat te bewonderen! Is al mijn advies toch goed terecht gekomen. Ik wens jullie vele jaren plezier van deze mooie keuken. Groeten van Ingrid Sytema van Superkeukens

Beantwoorden
Yvonne 16 oktober 2019 - 08:17

Hallo Ingrid

We zijn inderdaad erg blij met je advies! Super blij mee.

Nogmaals bedankt!

Yvonne

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.