Een heerlijk nagerecht!

Deze heerlijke cheesecake is geïnspireerd op een recept uit het tijdschrift Boodschappen. Dus een beetje van mijzelf en een beetje van de Poiesz

In plaats van losse cheesecakjes te maken heb ik ervoor gekozen om een cakevorm te gebruiken. Hierdoor moest ik het recept andersom toepassen. De frambozen gelei moet als eerste in de vorm. Daarop komt de cheesecake en tot slot de bodem. 

Voorbereiding:

Vet een cakeblik en heel klein beetje in met boter. Bekleed dan de binnenkant met huishoudfolie. Hou ruim folie aan de buitenkant over zodat je daarmee aan het einde de bodem kan bedekken tegen uitdrogen.

Doordat de verschillende lagen telkens af moeten koelen, is het handig om op tijd met dit dessert te beginnen. Zelf had ik de frambozengelei al een dag van te voren gemaakt. 

Frambozengelei: 

 • 300 gram diepvries frambozen 
 • 2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:

Leg de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water

Doe de frambozen met een heel klein beetje water in een pan. Zet op een laag vuur totdat frambozen verwarmd en zacht zijn. Laat niet koken!

Pureer de frambozen in een zeef boven een pan en druk met een bolle lepel de frambozen door het vergiet totdat alleen de pitjes over blijven. Tip: Schraap aan het einde met je lepel onder de zeef door, daar zit nog heel veel frambozensaus.

Zet de pan weer op het vuur en warm de puree nog een klein beetje. Knijp de gelatine blaadje uit en roer door de saus. Giet de saus in het cakeblik en plaats in de koelkast om af te koelen. (Of in de diepvries wanneer je sneller wilt…)  

Cheesecake:

 • 200 gram volle kwark
 • 50 gram poedersuiker
 • 400 gram verse roomkaas
 • 200 gram witte chocolade (bewaar een paar blokjes voor het opdienen)

Bereidingswijze:

Doe de kwark en de roomkaas in een kom en mix dit door elkaar. Voeg de poedersuiker toe en mix tot een luchtige massa. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Roer dit door het roomkaasmengsel. Giet dit mengsel op de frambozengelei. Let wel op dat de gelei goed afgekoeld is! 

Koekjesbodem:

 • 200 gram digestives koekjes
 • 2 theelepels Koek en speculaaskruiden
 • 100 gram gesmolten boter

Bereidingswijze:

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en voeg de koek- en speculaaskruiden toe. Je kan ook bastogne koeken of andere koekjes naar eigen smaak gebruiken. 

Roer de koekkruimels door de gesmolten boter. Zelf heb ik een derde minder boter gebruikt dan het originele recept. Ik vindt het wel lekker als de bodem wat kruimelig is en niet te vet. 

Verdeel het koekkruimel mengsel over de cheesecake. Vouw de folie over de bodem heen en laat wederom minimaal een uur in de koelkast opstijven. 

Frambozensaus:

 • 100 gram diepvries frambozen
 • 20 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Doe de frambozen samen met de poedersuiker in een pan en verwarm langzaam op een laag vuur. Laat dit ongeveer 20 minuten op het vuur staan zodat het wat inkookt. Haal deze saus ook door het vergiet en zet dit in de koelkast. 

Opdienen:

Wanneer de cheesecake voldoende is afgekoeld kun je hem op een schaal storten. Haal vooraf de folie van de bodem! Leg hiervoor de schaal op het cakeblik en draai cakeblik en schaal in één keer om. Haal voorzichtig het cakeblik los. Komt het blik niet los, dan wil het wel helpen er een paar tellen een warme natte theedoek op te leggen. 

Verwijder vervolgens het huishoudfolie en verdeel de frambozensaus over de gelei. Garneer met de verse frambozen en wat geraspte witte chocolade!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me in een reactie hieronder weten. Wij hebben er samen met onze visite erg van genoten en ik weet zeker dat dit een blijvertje is. Dus direct opgenomen in ons familie recepten boek

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram

One thought on “Cheesecake met frambozen en witte chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS
 • Follow by Email
 • Facebook
  Facebook
 • Pinterest
  Pinterest
 • Instagram