Mini thee interview met Marijke van mamasmetthee.nl

door Yvonne
thee interview

Deze hele week staat mijn site in het teken van thee! Omdat ik niet de enige theeleut ben, zet ik ook andere bloggende theeleuten graag in het zonnetje door middel van een mini thee interview! En ik sluit de week af met een blog over een voor mij nieuw ontdekte ’thee place to be’!Dus, zet een lekker kopje thee voor jezelf en laat je inspireren!

Ben jij al geïnspireerd?

Gisteren hebben we Lodi haar thee favorieten en thee tips kunnen lezen in deel 1 van deze mini thee reeks. Vandaag, hoe kan het anders: deel 2! Wanneer je in je website naam het woord thee gebruikt, moet je wel een echte theeleut zijn. Dus Marijke van mamasmetthee.nl mag niet ontbreken in deze reeks.

Thee interview met Marijke van mamasmetthee.nl

Marijke heeft een blog over alles wat een gezin meemaakt in het dagelijks leven. En natuurlijk over thee. Samen met Hanneke deelt ze naast de liefde voor hun gezinnen ook de liefde voor thee.

Top drie theesmaken van Marijke

Marijke haar top drie is in willekeurige volgorde: “want een top drie maken is eigenlijk onmogelijk. Ik heb zo moeten strepen. Ik mis nog kamille thee, earl grey thee, sencha en nog  vele andere favoriete smaken”.

Mini thee interview
Jasmijn parels te koop bij bol.com
  • Groene thee met mandarijn en sinaasappel: Dit is een frisse thee door de toevoeging van de citrus. Erg fijn om op elk moment van de dag te drinken. En hij staat in de top 3, omdat de variant van Lipton bijna overal in de horeca wel te verkrijgen is.
  • Jasmijn parels: De zoete geur van de jasmijn en de groene thee maken dit tot een heerlijk thee, vooral na het eten, vind ik deze erg lekker.
  • Autumn Storm: Zwarte thee, met name met kaneel doet het voor mij altijd goed. Zeker als het kouder is, herfst, of zelfs na een mooie zomerdag en het buiten afkoelt. Een warme smaak vind ik dan fijn. Ik drink deze dan ook het liefst het hele jaar door.

Hoe drink jij je thee het liefste?

Ik heb een theeglas met gravering. Dat kreeg ik toen ik van de basisschool afging. En dat is inmiddels 30 jaar geleden. En dat is thuis eigenlijk het enige glas waar ik thee uit drink. Nou ja, samen met mijn Mama’s met thee glas dat ik samen met mijn zus ooit heb gewonnen ergens. Mijn voorkeur is sowieso thee uit een glas. Een kop en schotel is te klein en koelt te snel af. 😉 Maar in principe kun je thee uit alles drinken. Zolang je er maar geen melk in gooit.

Wat is jouw favoriete thee moment op de dag?

Thee interview

Het moment waarop ik helemaal alleen ben, niemand mij nodig heeft en ik even kan genieten van een fijn kopje thee, met wat lekkers erbij. De tijd van de dag maakt dan eigenlijk helemaal niet uit. Maar even niemand die je aandacht nodig heeft en dan in alle rust een kop hete thee kunnen drinken.

Wat is voor jou ’thee place to be’? Inspireer ons!

Mijn favoriete webshops en winkels zijn er helaas mee gestopt. In sommige gevallen alleen met thee en kom ik er nog wel voor de beste ijsjes. Ik ben dus zelf weer op zoek. Goede ervaringen recent met de thee van Koffie Loods. Dus die kan ik zeker aanraden.

Welke snack eet jij het liefste bij de thee?  

Chocola!!! En koekjes. Op het moment zijn lange vingers hier in huis weer helemaal in trek. Maar een gewoon “saai” biscuitje vind ik ook heel lekker.

Wat wil je verder nog met ons delen?

Ik zou zeggen, kom eens kijken op mamasmetthee.nl . Hier vind je alle artikelen die wij ooit thee gerelateerd schreven. En al zijn de webshops niet meer actueel, de smaken en wat wij ervan vinden wel. Veel smaken en soorten kun je in andere webshops ook vinden, of iets vergelijkbaars. En je moet gewoon heel veel thee drinken, om te weten wat je echt lekker vindt. Zo was de jongste ooit lid van een thee test panel voor kinderen en dat heeft hem zijn liefde voor thee echt doen aanwakkeren.

Dankjewel Marijke voor je thee inspiratie!

Nog meer thee!

Morgen een nieuw interview met nog meer thee-inspiratie. Wil je weten wat mijn favoriete theesmaken en mijn favoriete ’thee place to be’ is? En vraag je je ook al heel lang af waarom de één liever thee drinkt en de ander liever koffie? Ik zocht het voor je uit en uiteraard schreef ik er een blog over!

Tot morgen! En wees zo vrij om in een reactie jouw favoriete theesmaak of thee moment met ons te delen! Ken je een leuke ’thee place to be’? Inspireer ons!

Klik op de namen voor de andere thee interviews: Lodi, Eke, Yvette, Selena.

Winactie voor kattenliefhebbers!

Ben je net als mij, naast theeliefhebber ook een echte kattenliefhebber? Of ken je een echte kattenliefhebber die wel wat wil winnen? Doe dan mee met mijn winactie en maak kans op een gratis zak ecostyle kattenvoer van 4 kg. Met dank aan ecodiervoeding.nl!

You may also like

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.