Stamppot chinese kool met nasikruiden

door Yvonne
Chinese kool

Heerlijke en eenvoudige herfst stamppot

Deze stamppot chinese kool staat geregeld bij ons op tafel. Het is een heerlijke combinatie van feelgood food met een pittige bite door de nasikruiden.

Wederom één van onze favoriete maaltijden. Vooral op zaterdagavond. Met het bord op schoot voor de tv. 

De stamppot chinese kool is heel makkelijk te maken, zeker ook een dag van te voren. De nasikruiden trekken dan nog beter door de stamppot. 

Ingrediënten

  1. 800 gram stamppot aardappelen
  2. 1 Chinese kool
  3. 400 gram gehakt
  4. 1 zakje nasikruiden
  5. 100 spekjes 
  6. 1/2 bosje bosui
  7. Klein klontje boter
  8. Scheutje melk

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Bak ondertussen het gehakt rul in een hapjespan en voeg de nasikruiden en een klein beetje water toe. Roer dit goed door elkaar.

Bak de spekjes ondertussen in een koekepan goed uit, giet het vet af en voeg de spekjes toe aan het gehaktmengsel.

Snij de chinese kool in reepjes en roerbak dit door het gehaktmengsel. 

Snij de bosui in kleine ringetjes en bak kort mee.

Maak van de aardappels een puree met boter en melk. Let op dat je het niet te smeuïg maakt, het mengsel van gehakt en chinese kool bevat ook vocht. 

Roer het mengsel van gehakt en chinese kool door de puree.

Serveer eventueel met een frisse salade.

Eet smakelijk! 

Ben benieuwd of je deze stamppot ook zo lekker vindt. Laat je niet afschrikken door bijgevoegde foto van de stamppot, mijn kook- en schrijfkunsten zijn beter dan mijn foto talenten. 

Laat me weten wat je ervan vond in een reactie! 

Probeer ook eens stamppot rode biet! 

You may also like

3 reacties

Marion 21 januari 2020 - 17:59

Klinkt erg lekker.

Beantwoorden
Yvonne 22 januari 2020 - 13:10

Is hier favoriete stamppot!

Beantwoorden
Loempia's uit de oven - Over Yvonne 4 maart 2020 - 17:18

[…] is deze stamppot chinese kool met nasi kruiden ook wel iets voor […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog