Stamppot chinese kool met nasikruiden
vorige blog
Deze stamppot chinese kool staat geregeld bij ons op tafel. Het is een heerlijke combinatie van feelgood food met een pittige bite door de nasikruiden.
Wederom één van onze favoriete maaltijden. Vooral op zaterdagavond. Met het bord op schoot voor de tv.
De stamppot chinese kool is heel makkelijk te maken, zeker ook een dag van te voren. De nasikruiden trekken dan nog beter door de stamppot.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Bak ondertussen het gehakt rul in een hapjespan en voeg de nasikruiden en een klein beetje water toe. Roer dit goed door elkaar.
Bak de spekjes ondertussen in een koekepan goed uit, giet het vet af en voeg de spekjes toe aan het gehaktmengsel.
Snij de chinese kool in reepjes en roerbak dit door het gehaktmengsel.
Snij de bosui in kleine ringetjes en bak kort mee.
Maak van de aardappels een puree met boter en melk. Let op dat je het niet te smeuïg maakt, het mengsel van gehakt en chinese kool bevat ook vocht.
Roer het mengsel van gehakt en chinese kool door de puree.
Serveer eventueel met een frisse salade.
Eet smakelijk!
Meer stamppot inspiratie: stamppot rode biet met appel en spekjes!
Laat me weten wat je ervan vond in een reactie!
Welkom op Overyvonne, een inspiratieblog met humor. Mijn motto: Leef, geniet en maak er wat moois van! Want niet elke dag is misschien mooi, maar er zit wel iets moois in elke dag!' Daarom deel ik mijn mooie dingen van het leven met jou. Wie weet kan ik je inspireren om jouw dag net iets mooier te maken. Liefs Yvonne
7 reacties
Klinkt erg lekker.
Is hier favoriete stamppot!
Dit word een blijvertje, helemaal goed gekeurd
[…] is deze stamppot chinese kool met nasi kruiden ook wel iets voor […]
[…] zin in een pittige stamppot? Misschien is stamppot chinesekool met nasikruiden iets voor […]
Dit word een blijvertje, helemaal goed gekeurd
Goed om te horen. En eet smakelijk!