Maestro, de kunst van het dirigeren #2

door Yvonne
Maestro

In deze vierde aflevering van het AVROTROS programma Maestro grabbelt Ria Bremer in haar decolleté, wil Lucas Hamming zijn kleedkamer delen en blijkt Dominic Seldis een quilty pleasure  te hebben voor alles wat glittert.  

Net als de voorgaande drie afleveringen was het ook zondagavond weer volop genieten. Zowel de kandidaten, de juryleden, het orkest en de muziek zorgden voor een heerlijk uurtje televisie kijken. In deze aflevering stond de muziek van het Eurovisie Songfestival centraal. Naast het dirigeren van het orkest, moesten de kandidaten ook Waylon, O’G3NE, Edsilia Rombley, Ruth Jaccot en Duncan Laurence begeleiden tijdens het zingen van hun songfestival nummer.

Misschien iets te blij?

Lucas Hamming was overduidelijk erg blij dat hij O’G3NE mocht begeleiden. Misschien iets te blij? Hij stelde tijdens de repetitie al voor om een kleedkamer met elkaar te delen… Maar gelukkig heeft hij zich niet af laten leiden door hun schoonheid. Zonder zelf in het middelpunt te staan, leidt hij zowel O’G3NE als het orkest naar een fantastisch hoogtepunt. Deze uitvoering, met de prachtige stemmen van O’G3NE en de muziek van het Orkest van het Oosten leverde een kippenvel moment op. Wat mij betreft had Lucas hogere cijfers verdiend.

Echter, de hoogste score ging zondagavond naar Monic Hendrickx. De eerste tien punten van deze lustrum editie van Maestro werden aan haar uitgedeeld. Monic had de eer om Waylon te begeleiden. Tijdens de repetities maakte Waylon duidelijk zijn twijfels kenbaar over Monic haar dirigeer talent, hij hoopte er maar het beste van. Eenmaal op de bok blijkt zijn wantrouwen ongegrond, Monic rockt hem! Gehuld in een glimmende glitterbroek lokt ze het orkest uit hun comfort zone en geeft ze de jury de indruk alles onder controle te hebben. Dominic zijn jury commentaar bestaat dan ook uit slechts drie woorden: Wauw, wauw en wauw. Al kun je je afvragen of dat echt over het dirigeren gaat. Hij lijkt geobsedeerd door de glitter pantalon van Monic en zou graag zijn stropdas willen matchen met haar broek. Het liefste had hij haar douze points willen geven, maar helaas het scorebord gaat niet hoger dan 10 punten.

Hij laat het orkest deze keer zowel aan het begin als aan het einde aan hun lot over

Dat Dominic minder onder de indruk is van Stefano Keizers zijn uiterlijk, blijkt wel wanneer hij maar een schamele 4 punten geeft voor zijn outfit en 2 punten voor het dirigeren. In tegenstelling tot zijn voorgaande optredens, laat hij deze keer het orkest zowel aan het begin als aan het einde aan hun lot over. In het midden gedeelte neemt hij iets van leiding terug waardoor er toch een soort van vrede komt in zijn uitvoering. Op de vraag van Frits Sissing wat Stefano deze keer met zijn uiterlijk heeft willen uitstralen, komt een vaag antwoord over: Henk Westbroek, vibe en Ruth laten shinen.

Over Ria Bremer kunnen we vandaag kort zijn. Na het tevoorschijn toveren van haar ketting uit haar decolleté, beoordeelt de jury haar dirigeer kunsten als toveren met een toverstaf. Gelukkig konden we allemaal zien dat ze enorm veel plezier beleefde aan het bouwen van een feestje op de bok. Het orkest bedankt haar dan ook met een muzikaal cadeautje, waarna Ria definitief het podium en Maestro verlaat.

En Dominic hoopt dat ze na deze uitzending, eindelijk in zichzelf gaat geloven

Als laatste kandidaat van de avond klimt een wederom zeer gespannen Tatum Dagelet op de bok. Met de ontspanningstips van Duncan Laurens in haar achterhoofd, ademt ze diep in en begint ze in alle rust met dirigeren. Met ingehouden adem en samen geknepen billen heb ik naar haar uitvoering gekeken. Van spanning of grote druk is tijdens het dirigeren van Arcade weinig te merken. Vincent de Kort beoordeeld haar optreden dan ook als ongelofelijk goed! En Dominic hoopt dat ze na deze uitzending, eindelijk in zichzelf gaat geloven. Wanneer Tatum dat gaat lukken, dan ben ik ervan overtuigd dat zij nog wel eens de verrassing van Maestro 2019 kan worden….  

Lees hier mijn blog over de eerste drie afleveringen.

You may also like

1 reacties

Maestro, de kunst van het dirigeren #3 - Over Yvonne 26 november 2019 - 08:08

[…] de volgende noot. Gelukkig voor haar blijkt de liefde van Dominic Seldis verder te gaan dan haar glitterbroek, dus krijgt ze van hem alsnog 7 punten. Of zoals Dominc zelf als commentaar toevoegt: liefde maakt […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.