Pastasalade met rode pesto

door Yvonne
Zomerse pastasalade rode pesto

Deze zomerse pastasalade met rode pesto is favoriet bij ons als bijgerecht bij de barbecue, maar ook heerlijk tijdens een picknick. Mocht er iets overblijven dan gaat het de volgende dag mee als lunch  naar school of werk. De ingrediënten voor dit basis recept heb ik altijd in huis. Binnen een kwartier staat deze heerlijke zomerse pastasalade dan ook op tafel!

Ingrediënten

  • Fussili 250 gram
  • Pot Hollandse cocktail mix zoet zuur 370 ml
  • Rode pesto 190 gram
  • Bosje bosui
  • Halve komkommer
  • Hamblokjes 150 gram
  • Zout en peper

    Ingrediënten pastasalade

Bereidingswijze

Kook de fussili beetgaar.

Giet ondertussen de cocktail mix af, bewaar het vocht.

Snij de komkommer in kleine blokjes en de bosui in ringetjes.

Giet de gekookte fussili af en doe deze terug in de pan. Roer de rode pesto, cocktail mix en de hamblokjes door de pasta. Voeg naar smaak één of meerdere lepels van het vocht van de cocktailmix erdoor. 

Wanneer de pasta is afgekoeld kun je de bosui en de komkommer erdoor roeren en de salade op smaak brengen met zout en peper. 

Eet smakelijk! 

Variatie mogelijkheden

Bovenstaande recept is mijn basis voor deze zomerse pastasalade. Naar smaak en voorkeur kun je dit recept gemakkelijk aanpassen: 

  • Vervang de hamblokjes door kipreepjes of uitgebakken spekblokjes.
  • Wil je wat extra pit in de salade, roer er dan een scheutje chilisaus doorheen. 
  • Wil je wat meer groente erin? Snij een rode paprika in blokjes en voeg gehalveerde chery tomaatjes toe. 
  • Geen bosui in huis? Een fijngesnipperde ui kan ook prima.
Komkommer

Heb je de pastasalade uitgeprobeerd? Laat mij in een reactie weten wat je ervan vond! 

You may also like

1 reacties

7 heerlijke recepten voor pastasalade! - Breg Blogt 12 juli 2020 - 05:00

[…] Een pastasalade met rode pesto is weer net anders dan een pastasalade met de groene variant. Yvonne maakt er een feestje van met o.a. bosui en hamblokjes!Recept voor pastasalade met rode pesto! […]

Beantwoorden

Reageren op deze blog